12 квітня  у Вінниці  відбувся  публічний семінар-тренінг на тему «Переваги та недоліки ОСББ», який провели фахівці-юристи ГО «Центр розвитку України», що знаходиться  по вул. Соборна, 72, кім.113. Серед напрямків роботи організації – фахова допомога населенню  із роз’яснення новацій законодавства. Тема актуальна, звернень вінничан із цієї проблематики безліч, адже закон «Про об’єднання співвласників багатоквартирних будинків» вступає в силу вже з 1-го липня, отож і було вирішено презентувати Центр надання фахової допомоги населенню із питань ОСББ.

До участі  у дискусії запросили  старших по будинках м.Вінниці, голів та членів ОСББ, громадськість, юристів фахівців та науковців. Під час презентації члени ГО «Центр розвитку України» та правознавці  - Назарій Сілізяк, Вероніка Богуславська та Жанна Грушко ознайомили вінничан із порядком створення ОСББ, розповіли про альтернативні варіанти управління будинками та прибудинковою територією. Учасники отримали відповіді на актуальні запитання та обговорили своє бачення  всіх проблем створення ОСББ.

Громадські активісти  на публічному семінарі розповіли про переваги та недоліки ОСББ

«Нещодавно, на зустрічі громадськості з народним депутатом Сергієм Кудлаєнком,  ми обговорювали  питання  стосовно закону про ОСББ  і він наголошував на ініціативі знизу, сподіваюсь, що  тепер з’явиться можливість відпрацювати і внести  необхідні законодавчі зміни за ініціативою громади. Є запитання до списку управляючих компаній, формування тарифів від постачальників послуг,  дотримання прав власників, а тому  в перспективі потрібно проводити широкі громадські обговорення із залученням фахівців та місцевої  влади», - зазначив старший по будинку, громадський активіст  Володимир Бурий.

Громадські активісти  на публічному семінарі розповіли про переваги та недоліки ОСББ

За словами фахівців ГО «Центр розвитку України» населенню буде надаватись  широкий спектр правової допомоги  щодо визначення оптимальної форми управління будинком, підготовки пакету документів, реєстрації ОСББ та юридичного супроводу. Учасників семінару запросили до широкої співпраці та спільного пошуку шляхів оптимальної взаємодії між владою і громадськістю. На всі запитання щодо законодавства про ОСББ можна отримати кваліфіковану відповідь за тел. 0974139957. 



Переглядів: 2733
Поширень: 0