Вінницька міліція на період новорічних та різдвяних свят працюватиме в посиленому режимі. Вулиці святкової Вінниці щоденно патрулюватимуть біля 270 міліціонерів, 35 мобільних екіпажів та 10 патрулів з пошуковими собаками. Крім того, над недопущенням правопорушень працюватимуть групи захоплення ДСО, ДАІ, спецпідрозділу «Беркут».

На новорічні свята міліція працюватиме в посиленому режимі

Цьогоріч у святкових масових заходах, які проходитимуть у 600 населених пунктах області візьме участь близько 650 тисяч населення.

Крім того міліцією проводиться робота з припинення фактів реалізації населенню несертифікованої піротехнічної продукції, вилучення піротехнічних виробів під час їх продажу в невстановлених місцях та без відповідних документів. В області з 20 грудня стартувала оперативно-профілактична операція «Петарда», спрямована на недопущення надходження в продаж несертифікованої піротехнічної продукції. За словами начальника сектору дозвільної системи УГБ Ігоря Ковалика, на сьогодні зафіксовано більше 20 порушень правил торгівлі такими виробами. У передсвяткові дні у торговців феєрверками вже вилучено понад 40 тисяч петард сумнівного походження .

Днями у приватного підприємця з Липовця вилучили близько 30 тисяч петард на загальну суму 34 тисячі гривень, які він реалізовував, не маючи на те відповідної ліцензії. Вирішується питання про порушення за даним фактом кримінальної справи відповідно до ст. 202 КК України (Порушення порядку заняття господарською діяльністю), яка передбачає покарання у вигляді штрафу до 250 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, або виправними роботами до 2-х років, або обмеженням волі на той самий строк.

До слова, Кодексом України про адміністративні правопорушення передбачена відповідальність за порушення порядку виробництва, зберігання перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів (ст.195-6 КУпАП) – накладення штрафу від 660 до 1700 гривень з конфіскацією зазначених товарів.

Міліція застерігає громадян від придбання несертифікованої піротехнічної продукції, яка несе в собі небезпеку.

Правоохоронці зроблять все від них залежне, аби новорічні свята пройшли без ексцесів та непорозумінь. Учасники святкових заходів в свою чергу мають пам’ятати, що за розпиття спиртних напоїв в громадських місцях передбачена адміністративна відповідальність, як і за користування петардами в місцях масового скупчення людей. Міліція звертається до вінничан та гостей області з проханням дотримуватися чинного законодавства, негайно інформувати правоохоронні органи про всі види правопорушень, проявляти культуру та повагу до оточуючих з метою збереження спокою та святкового настрою.


Переглядів: 3572
Поширень: 0