Працівники поліції під час передачі 1000 гривень затримали майстра з ремонту телефонів, який вимагав гроші у своєї клієнтки. Протягом року чоловік шантажував дівчину розповсюдженням її особистих фото.

За допомогою до поліції звернулась 19-річна вінничанка. Дівчина розповіла, що її шантажує малознайомий чоловік. В минулому році вона здала в ремонт, зламаний мобільний телефон в одну з приватних майстерень. Розрахувавшись за виконану роботу, дівчина почула, що має сплатити ще 1150 доларів США. З’ясувалось, що майстер зробив синхронізацію апарату, скопіював її особисті інтимні фотографії та погрожував їх розповсюдити в соціальних мережах.

Правопорушником виявився 42-річний вінничанин, який вже відбував покарання за аналогічний злочин. Пояснити свої дії поліції чоловік відмовився.

Оперативники затримали зловмисника під час отримання чергової частини «викупу». В одному з міських кафе чоловік отримав 100 доларів США та забрав паспорт дівчини. Наступного дня потерпіла прийшла до нього додому та передала йому ще 1000 гривень. Зловмисник, відчувши небезпеку, не захотів її відпускати та застосував силу. На допомогу дівчині прийшли працівники поліції.

В рамках відкритого кримінального провадження поліцейські вилучили у затриманого позначені грошові кошти та провели санкціонований обшук в його будинку. У зловмисника вилучили ноутбук, айпад, флеш-карти та жорсткі диски з відеоматеріалами. Чи містять вони ознаки продукції порнографічного характеру, встановить призначена в ході слідства комплексна судова комп’ютерно-технічна та мистецтвознавча експертиза.

За даним фактом відкрито три кримінальних провадження за ч.2 ст.189 КК України (вимагання), ч.3 ст.357 КК України (викрадення, привласнення документів, заволодіння ними шляхом шахрайства), ч.1 ст.125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження). Чоловікові загрожує до 7 років позбавлення волі.



Переглядів: 3625
Поширень: 0