Напередодні відзначення Дня Європи у Вінниці над входом в адмінбудівлю міської ради було встановлено інформаційне табло. За допомогою нього вінничани та гості міста матимуть можливість ознайомитися з цифровими показниками радіаційного фону, вмісту вуглекислого газу в повітрі та рівнем запиленості.

Наприкінці минулого року у міській раді фахівцями BSI Group Polska Sp. z o. o. було проведено черговий наглядовий аудит. Він стосувався системи управління якістю, відповідно до вимог європейського стандарту EN ISO 9001. За його підсумками аудиторами було рекомендовано розглянути можливість розміщення індексу забруднення атмосфери на електронному табло на приміщенні будівлі міської ради. Таке інформаційне табло у Вінниці встановили перед Днем Європи у місті.

За словами керуючого справами виконавчого комітету міської ради Сергія Чорнолуцького, інформаційне табло виготовлено за українською розробкою місцевим науково-виробничим підприємством «Планета-М» із застосуванням імпортних комплектуючих. «Вартість табло становить 46,8 тис грн, враховуючи ПДВ – 7,8 тис грн. Імпортний аналог коштував би набагато дорожче, - розповідає Сергій Чорнолуцький. – На сьогодні всі налагоджувальні роботи ще не завершено, підрядник ще довстановлює датчики. Тому поточну інформацію, яка буде висвітлюватися в режимі он-лайн, можна буде спостерігати вже за два тижні».

Наразі планується, що воно показуватиме в цифровому вимірі радіаційний фон, вміст СО2 в атмосфері та запиленість повітря. Також планується показувати ці показники з відповідністю до норми. Крім того, інформаційне табло зможе відображати будь-яку алфавітно-цифрову інформацію.



Переглядів: 2775
Поширень: 0