З метою реалізації Стратегії державної політики щодо наркотиків, виявлення і знищення незаконних посівів нарковмісних рослин маку і конопель та недопущення витоку в незаконний обіг наркосировини рослинного походження, з 01 червня 2016 року на території області розпочнеться комплекс оперативно – профілактичних заходів під умовною назвою «МАК».

При виявленні факту незаконного посіву або незаконного вирощування снотворного маку від 100 до 500 рослин, чи конопель від 10 до 50 рослин, на підставі ст. 310 Кримінального Кодексу України особа буде нести кримінальну відповідальність у вигляді штрафу від ста до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

За незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку до 100 рослин чи конопель до 10 рослин, на підставі ст.106-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення особа буде нести адміністративну відповідальність у вигляді штрафу від вісімнадцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно вирощуваних нарковмісних рослин.

Якщо Ви володієте інформацією щодо незаконного обігу наркотичних чи психотропних речовин, звертайтеся до четвертого управління Департаменту протидії наркозлочинності за телефоном гарячої лінії 068 601 38 55, або на електронну пошту: [email protected], на телефон довіри Головного управління Національної поліції України у Вінницькій області 0432-59-41-41, або «102».



Переглядів: 2857
Поширень: 0