Слідчим відділом прокуратури Вінницької області закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом перевищення працівником правоохоронного органу службових повноважень під час незаконного повернення автомобілів зі штрафмайданчика, що спричинили тяжкі наслідки охоронюваним законом правам, інтересам іноземній юридичній особі (згідно офіційного курсу Національного банку України – майже 1 млн 400 тис грн), та до Вінницького міського суду скеровано обвинувальний акт за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 365 КК України.

Під час досудового розслідування встановлено, що посадова особа роти дорожньо-патрульної служби ДАІ УМВС України у Вінницькій області, будучи працівником правоохоронного органу, який несе персональну відповідальність за виконання покладених на нього обов’язків, здійснюючи діяльність, пов’язану з виконанням функцій представника влади, використовуючи своє службове становище, 12.08.2015 отримав від громадянки України, що діяла на підставі довіреності іноземного громадянина, незареєстровану, в установленому діючим законодавством порядку, в УДАІ УМВС України у Вінницькій області постанову прокурора Бориспільського міжрайонної прокуратури про скасування постанови слідчого про визнання майна речовим доказом та повернення такого майна законному власнику, без відома і резолюції керівництва незаконно погодив видачу автомобілів, один із яких перебував в національному та міжнародному розшуку, шляхом підписання актів огляду тимчасово затриманого транспортного засобу, що передається на тимчасове зберігання, передавши їх останній.

У подальшому, на підставі підписаних та погоджених актів, громадянка України 13.08.2015 незаконно отримала та розпорядилась на власний розсуд даними автомобілями.

За вчинене кримінальне правопорушення передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.



Переглядів: 2108
Поширень: 0