Підприємливого чоловіка, який за службовими обов’язками мав би займатися підбором кадрів для навчання по ряду районів області підозрюють у хабарництві.

За інформацією УДСБЕЗ ГУМВС в області, він налагодив чітку схему заробітків – пропонував потенційним бажаючим отримати спеціальність тракториста-машиніста за певну суму, навіть не відвідуючи занять. Розміри хабарів коливалися від 250 до 2000 гривень в залежності від кількості категорій, які бажали отримати клієнти.

Оперативна інформація про злочинну «навчальну» діяльність була отримана працівниками міліції і успішно реалізована. В кінці серпня минулого року підозрюваного затримали «на гарячому» - на автовокзалі у смт. Вапнярка у власному авто він вручив потенційному «трактористу-машиністу» свідоцтво про закінчення 6-місячного навчання, на підставі якого той в подальшому отримав посвідчення, яке давало йому право працювати за вказаною спеціальністю. Взамін такої послуги посадовець отримав 1,5 тисяч гривень винагороди. От тільки цього разу хабарнику не пощастило – грошові кошти були вилучені як речовий доказ, а винуватця затримано за підозрою у скоєнні посадового злочину.

В процесі розслідування кримінальної справи з”ясувалося, що це не єдиний факт в кримінальній діяльності підозрюваного. На сьогодні задокументовано більше 40 злочинних епізодів вимагання та отримання хабарів.

За попередніми даними розслідування, загальна сума незаконних заробітків, яка фігурує наразі в матеріалах кримінальної справи - понад 27 тисяч гривень. Скоріше за все ця сума далеко не остаточна, розслідування триває, в ході якого будуть з’ясовані усі злочинні факти діяльності посадовця.

В січні цього року на підставі зібраних матеріалів працівниками УДСБЕЗ ГУМВС прокуратурою порушено 24 додаткових епізоди у кримінальній справі за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара службовою особою в особливо великих розмірах). Підозрюваному загрожує від 5 до 10 років ув’язнення .


Переглядів: 2966
Поширень: 0