14 червня працівники управління поліції охорони та спецбатальйону «Вінниця» затримали 30-річного вінничанина, який скоїв розбійний напад на магазин по вулиці Станіславського. Коли у торгівельному закладі залишилися лише дві працівниці, зловмисник напав на одну з них та, погрожуючи предметом, схожим на ніж, вимагав гроші. Інша продавчиня встигла натиснути на тривожну кнопку поліції охорони.

Протягом години екіпаж поліції охорони, у складі якого знаходився працівник спецбатальйону «Вінниця», затримав зловмисника, підозрюваного у скоєні злочину. Ним виявився 30-річний безробітний вінничанин.

На вул. Станіславського затримали вінничанина, який з ножем у руках намагався пограбувати магазин

Як стало відомо, близько дев’ятої години вечора зловмисник зайшов у магазин, дістав з кишені ніж та, погрожуючи фізичною розправою одній з продавчинь, намагався заволодіти грошима з каси. ЇЇ напарниця встигла натиснути тривожну кнопку поліції охорони. Побачивши це, зловмисник кинувся навтьоки.

Шукали працівники поліції правопорушника за описом потерпілої. У дворі одного з будинків, розташованих неподалік від місця злочину, підозрюваний був затриманий. Його потерпіла упізнала. Як з’ясувалося, чоловік мешкає неподалік магазину, який намагався пограбувати. Після невдалої спроби заволодіти грошима злочинним шляхом, він побіг додому, де залишив ніж та знову вийшов на вулицю. У скоєному зловмисник зізнався, але причину свого вчинку пояснити не може.

На вул. Станіславського затримали вінничанина, який з ножем у руках намагався пограбувати магазин

Як розповів начальник Вінницького відділу поліції Анатолій Присяжнюк, зловмисник затриманий у процесуальному порядку за підозрою у скоєні даного злочину. Зараз він знаходиться у ізоляторі тимчасового тримання. Слідчим відділом поліції відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 187 КК України (розбій). За такий злочин передбачено покарання до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.



Переглядів: 2333
Поширень: 0