Сімох українських захисників цього тижня привезли військовим літаком до вінницького шпиталю з Дніпра. Бійці у тяжкому стані. Лікарі кажуть, збільшилася кількість пацієнтів із мінно-вибуховими та осколковими пораненнями.

Хмельничанина Володимира Легуша мобілізували торік влітку. Служив у 24-му штурмовому батальйоні "Айдар" ЗСУ. 4 травня в селі Славне на Донеччині підірвався на міні. Втратив ліву ступню.

"Побачив, що прим'ята трава, ти вже знаєш, що там є міна, легенько підійшов, присів, ну міна і спрацювала", – згадує Володимир.

Дев'ятнадцятирічний киянин Ілля, теж військовослужбовець 24-го штурмового батальйону "Айдар", побіг рятувати побратима і також потрапив на міну.

Ілля розповів: "Підірвався товариш, я був поруч, побіг йому допомогти і потім сам підірвався".

Впродовж останніх днів з Дніпровського шпиталю літаком до Вінниці доправили сім бійців. Усі бійці у стабільно тяжкому стані. Деяких з них довелося терміново прооперувати.

Олександр Столяренко, заступник начальника військово-медичного клінічного центру Центрального регіону, зауважив: "Загалом хірургічних хворих, таких гострих – це 22 особи, 77 – терапевтичних і на реабілітації – близько 30".

У шпиталі бійцям допомагають волонтери та психологи. Не забувають про них і побратими.

Людмила Менюк, військовослужбовець 24-го штурмового батальйону "Айдар", зізналася: "Спеціально приїхали з фронту з-під Мар'їнки, тому що для мене це мої діти. Тепер у мене відпустка і природно в першу чергу потрібно до дітей, до братів пообніматися, поговорити, посміятися, пожартувати".

Нині у вінницькому шпиталі лікуються понад 120 бійців зі сходу.



Переглядів: 3795
Поширень: 0