Спеціальною технікою очищається 150 вулиць. У приватному секторі, де спецавтомобілі не мають можливості працювати, передбачені купи із сумішшю піску та солі.

Вінницькі комунальники оперативно адаптувались до роботи в умовах періодичних, інколи довготривалих, снігопадів. Щодня на дороги міста виходить працювати 31 одиниця техніки, яка очищає від снігу та посипає сіллю автошляхи обласного центру. Протягом останньої доби, коли майже безперервно йде сніг, комунальні служби активізували свою роботу. За прогнозами синоптиків опади у великій кількості можливі ще найближчі кілька днів. Тому продумуються додаткові заходи, коли до участі в очистці доріг від снігу буде залучатись допоміжна техніка з різних підприємств міста.

«На сьогоднішній день з допомогою обробки доріг сіллю нам вдалося уникнути ожеледиці. Спеціальна техніка посипала дороги ще вночі, - розповідає Сергій Суша, начальник відділу експлуатації управління комунального господарства і благоустрою міської ради. - Задля того, аби навесні нам не довелось прибирати з доріг тонни піску, ми використовуємо переважно сіль. Стосовно техніки, то поки що нам її вистачає. Але у період довготривалих сильних снігопадів ми будемо залучати техніку й інших організацій».

Цьогорічної зими для обробки доріг було закуплено майже вдвічі більше солі ніж минулорічної. На початку січня було замовлено додаткову партію. Окрім магістральних вулиць спецтехніка очищає і невеликі, але з твердим покриттям. Приватний сектор, відповідно до замовлень голів квартальних комітетів, забезпечено сумішшю піску та солі. Жителі при необхідності самотужки можуть посипати складні ділянки доріг. Замовити потрібний об’єм суміші за проханням мешканців можуть ті ж таки голови квартальних комітетів.


Переглядів: 2748
Поширень: 0