У рамках багатоступеневих командно-штабних навчань з органами управління та силами цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Вінницької області, які проходять під керівництвом директора Департаменту організації заходів цивільного захисту Михайла Маюрова, 7 липня були відпрацьовані дії з ліквідації розгерметизації контейнера з хлором на хімічно-небезпечному об’єкті.

За легендою навчань, в ГУДСНС України у Вінницькій області надійшла інформація про те, що на території виробничої бази комунального підприємства «Вінницяоблводоканал» на видаткових складах хлору стався викид однієї тонни хлору у навколишнє середовище. З контейнеру почала витікати хімічно-небезпечна речовина. В результаті викиду хлору утворилась первинна хмара, яка стала розповсюджуватися по секторах.

Вінницькі рятувальники ліквідовували наслідки умовного викиду однієї тони хлору на "Водоканалі"

Згідно з «ввідною», в зону можливого хімічного забруднення потрапили житлові будинки та підприємства, населення та працюючі зміни загальною чисельністю понад 1000 осіб.

Вінницькі рятувальники ліквідовували наслідки умовного викиду однієї тони хлору на "Водоканалі"

Під час навчань рятувальники відпрацювали умовне виникнення хіміко-небезпечної ситуації з зонуванням місця проведення аварійно-рятувальних заходів, одяганням засобів індивідуального захисту, проведенням розвідки та відбором проб. У ході навчань відбулась демонстрація можливостей хіміко-радіологічної лабораторії щодо організації робіт з лабораторного випробовування засобів індивідуального та колективного захисту.

Вінницькі рятувальники ліквідовували наслідки умовного викиду однієї тони хлору на "Водоканалі"

Навчання на хімічно-небезпечному об’єкті проводилися для вдосконалення практичних дій рятувальників, відпрацювання взаємодії з іншими екстреними службами щодо підвищення кваліфікації у проведенні рятувальних та інших невідкладних робіт.



Переглядів: 2855
Поширень: 0