2 лютого 2010 року о 13.00 у приміщенні Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. К.А.Тімірязєва за адресою м. Вінниця, вул. Соборна, 73 відбудеться книжкова конференція для студентства й освітян на тему «Формування історичної пам’яті молоді».

Під час конференції пройде зустріч із головним редактором всеукраїнської газети «День» Ларисою Івшиною, де студенти та викладачі місцевих навчальних закладів зможуть прийняти участь у дискусії на цікаві історичні теми та теми сьогодення.

Для участі у конференції запрошені:

  • директор Вінницької обласної бібліотеки ім. К.А.Тімірязєва Наталія Іванівна Морозова;
  • в.о. ректора Вінницького державного педагогічного університету ім. М.Коцюбинського Анатолій Данилович Ткаченко;
  • проректор із виховної роботи Вінницького державного педагогічного університету ім. М.Коцюбинського Олександр Іванович Криворучко;
  • начальник Управління культури і туризму Вінницької облдержадміністрації Марія Василівна Скрипник.

Тематика матеріалів газети «День» відповідає інтересам найвибагливіших читачів. Особливу зацікавленість в останні часи викликають історико-культурологічні статті, які об’єктивно висвітлюють маловідомі сторінки історії України та мають на меті «розкомплексувати» їхнє сприйняття українською громадою. Саме з таких газетних публікацій складається серія книжок, що виходять під загальною назвою «Бібліотека газети «День», та які буде презентовано на зустрічі з головним редактором «Дня» Ларисою Івшиною.

До речі, нещодавно Міністерство освіти і науки України, за поданням Академії педагогічних наук, надало книгам «Бібліотеки газети «День» гриф «Для використання як допоміжної літератури в навчальному процесі середньої школи». Цей випадок безпрецедентний, оскільки наші книги створювалися на основі газетних матеріалів і не призначалися для певної групи фахівців. Тепер ці видання можуть стати путівником сторінками історії України для багатьох студентів та школярів.

Очікувана кількість відвідувачів заходу – 100-150 чоловік.

Вхід на читацьку конференцію ВІЛЬНИЙ.


Переглядів: 2389
Поширень: 0