За її словами 23-26 січня відбувається прогнозований спад температури до 25-30 градусів нижче нуля. На даний момент 26-27 січня над Україною зберігатиметься гребінь антициклону, але температура поступово підніматиметься:

  • 26 січня температура вночі становитиме 18-23 0С морозу, вдень 13-18 0С морозу
  • 30-31 січня: температура вночі 8-13 0С морозу, вдень 2-7 0С морозу.

Таке суттєве зниження температури цими днями призвело до впровадження на території області заходів з недопущення надзвичайних ситуацій. Саме з цього питання журналістам доповів полковник служби цивільного захисту, заступник начальника головного управління МНС у Вінницькій області з питань мінімізації наслідків Чорнобильської катастрофи Юрій Чухрій. «З початку року в області виникло 78 пожеж. 30 пожеж, в яких загинуло 8 осіб - за останній тиждень.» - зазначив Юрій Чухрій. З початку року в лікарні області з обмороженням звернулося 24 людини, за останній тиждень – 9 осіб. 3 особи загинули від обмороження. За словами Юрія Чухрія, гинуть та попадають в неприємні ситуації зазвичай люди похилого віку, одинокі, або ті що зловживають алкоголем. До ситуації пов’язаної з ускладненнями погодних умов Головне управління МНС у Вінницькій області було і є готовим. Інженерна техніка приведена в бойову готовність, в тому числі 2 танки. На випадок надзвичайної ситуації готовий спеціальний автомобіль для обігріву будівлі. У місті Вінниці, де перебуває найбільше людей без постійного місця проживання функціонує цілодобовий пункт обігріву, де можна попити гарячого чаю та обігрітись.

«Завдяки проведеній інформаційній роботі вдалось уникнути надзвичайних ситуацій в області» - сказав доповідаючи про проведену роботу заступник начальника головного управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації Борис Ніколаєв. Головним управлінням постійно здійснюється моніторинг погодних умов, що постійно розміщується в ЗМІ області та на офіційному сайті облдержадміністрації. Окрім цього, про можливі ускладнення повідомляються керівники виконавчих органів влади області, районів та місцеве самоврядування.

Значна робота щодо недопущення надзвичайних ситуацій проведена також у м.Вінниці. За словами начальника відділу цивільного захисту, мобілізаційної і оборонної роботи та взаємодії з правоохоронним органами Вінницької міської ради Олега Парфілова безпосередньо у місті за останній тиждень в лікарні звернулось 4 особи з обмороженням. З них 3 – легкої стадії, 1 – середньої стадії обмороження. Цими днями більше 30 одиниць техніки працювали на дорогах міста. Цієї зими на дороги Вінниці використано 2 тис. тонн солі, так як у 2009 році – 1,8 тис. тонн. Як зазначив Олег Парфілов з сьогоднішнього дня (25 січня) припинено навчання в початкових класах ЗОСШ.

Лише завдяки злагодженій та інформаційно спрямованій роботі на даний момент вдалось уникнути в області і обласному центрі надзвичайних ситуацій. Саме на цій думці зійшлись усі учасники прес-конференції.


Переглядів: 4277
Поширень: 0