Щоправда цього року організатори конкурсу для творчих дітей задали нову тему, спрямувавши їх фантазію у майбутнє. Адже недарма кажуть, що вустами дітей говорить істина. Тож якою буде ДАІ у майбутньому, мають розповісти у своїх роботах конкурсанти.

Головним завданням організаторів, як пояснив начальник УДАІ ГУМВС України у Вінницькій області полковник міліції Геннадій Прокопович, залучити до конкурсу якомога більшу кількість дітей, в тому числі з багатодітних і малозабезпечених сімей. Таким дітлахам Державтоінспекція обіцяє і папір і фарби, аби бажання і творчості вистачило у юних художників.

А ще – знань Правил дорожнього руху і їх обов’язкового дотримання. Цього року до конкурсу активно будуть залучені і вихованці шкіл-інтернатів, що дозволить дітям краще адаптуватися у суспільстві, відчувати себе повноцінними співгромадянами.

Упродовж минулого 2009 року на автошляхах України в дорожньо-транспортних пригодах загинули 165 дітей, ще 3507 неповнолітніх отримали травми та каліцтва. Практично кожна четверта ДТП за участю дітей трапилася через порушення школярами вимог Правил дорожнього руху.

- Метою конкурсу є широке залучення дітей до вивчення та дотримання Правил дорожнього руху, розповсюдження кращих форм і методів профілактичної роботи серед неповнолітніх, організації змістовного дозвілля дітей, виховання у них культурних та естетичних смаків, привернення уваги громадськості до проблем гарантування безпеки руху неповнолітніх, підкреслив начальник служби профілактичної роботи УДАІ області підполковник міліції Володимир Мотичко. - За всіма школами закріплені працівники ДАІ, які організовують взаємодію з дирекцією та вчителями шкіл і забезпечать збір учнівських малюнків та своєчасне направлення Управління ДАІ області, а звідси - до Департаменту ДАІ МВС України за адресою: вул. Лук’янівська, 62, м. Київ, 01071.

Кінцевий термін прийому робіт - 15 березня 2010 року.

За умовами конкурсу, розповів Володимир Мотичко, - в ньому беруть участь діти від 9 до 16 років. Роботи виконуються довільною технікою (малюнок, живопис, композиція) і мають відображати теми, пов’язані з безпекою поведінки на дорогах, вулицях, у транспорті, а також з уявленням дітей-конкурсантів про Державтоінспекцію майбутнього.

Малюнки обов’язково на зворотному боці мають бути підписаними: назва роботи, прізвище, повне ім’я та вік автора, назва навчального закладу і місце проживання. Якщо конкурсанти проживають у сільській місцевості, то мають обов’язково вказати назву села, районного центру та області, щоб переможців конкурсу можна було відшукати та нагородити цінними подарунками. Роботи, на яких не вказано відомостей про автора, до розгляду журі не будуть прийматися. Учасники, які посядуть у конкурсі перше, друге, третє призові місця в трьох вікових категоріях, отримують цінні призи. Додатково передбачаються заохочувальні подарунки та сувеніри від організаторів.

Церемонія нагородження переможців конкурсу та виставка конкурсних робіт відбудеться в квітні 2010 року.
Керівництво Державтоінспекції Вінниччини щиро вірить у те, що юні вінничани знову ж таки, як і в попередні роки, стануть найактивнішими учасниками Всеукраїнського конкурсу і здобудуть найбільшу кількість призових місць. Тому для цього обіцяє відзначити авторів кращих робіт.


Переглядів: 6377
Поширень: 0