У рамках цього проекту 28 січня відбулося перше навчальне заняття на тему: «Профільне навчання – один із шляхів модернізації освіти», завданням якого було ознайомлення учасників з теоретичними основами та науково-практичними засадами технологій введення профільного навчання у старшій школі.

Ведеться активна підготовка педагогів області до впровадження профільного навчанняПрограма заняття передбачала роботу учасників за трьома модулями. У рамках науково-теоретичного модуля було розглянуто психолого-педагогічні засади управління профільною підготовкою старшокласників у загальноосвітніх навчальних закладах; питання підготовки педагогів до профільного навчання, підвищення кваліфікації та перепідготовки керівних і педагогічних кадрів для профільної школи. Також учасників зібрання ознайомлено із новими ресурсами реалізації зазначеного інноваційного проекту та моніторинговими дослідженнями у ході становлення системи профільного навчання у загальноосвітніх навчальних закладах.

Ведеться активна підготовка педагогів області до впровадження профільного навчанняМетодично-практична частина заходу полягала у популяризації перспективного педагогічного досвіду профільних навчальних закладів області та передбачала стендову експозицію та презентацію досвіду навчальних закладів щодо впровадження профільного навчання.

Завершилася робота організаційно-аналітичним блоком у формі круглого столі на тему: «Методично-практичні засади організації профільного навчання у школах області».

Ведеться активна підготовка педагогів області до впровадження профільного навчанняНавчальна програма для педагогів з питань профільного навчання розрахована на два роки. Варто зауважити, що зазначений проект виборов ІІІ місце у конкурсі на здобуття грантів обласної Ради та обласної державної адміністрації у номінації «Вищі навчальні заклади ІІІ-ІV р.а.» (керівники – М.І. Томчук, Н.В. Василенко).

Довідка. З 2010 року профільна освіта у старшій школі стає обов’язковою. На сьогодні у Вінницькій області профільне навчання старшокласників запроваджено у 221 загальноосвітній школі І-ІІІ ст., у тому числі у 105 закладах сільської місцевості. Профільна школа покликана забезпечити високий рівень підготовки випускників і водночас передбачає навчання кожної дитини у відповідності до її індивідуальних особливостей, здібностей та інтересів.


Переглядів: 2657
Поширень: 0