Під час проведення місячника добровільної здачі зброї вінничани здали до органів поліції 115 одиниць зброї та понад 2300 різнокаліберних боєприпасів. Про це на прес-конференції повідомив заступник начальника поліції Вінниччини Руслан Мороз.

Впродовж минулого місяця усі мешканці Вінниччини на законних підставах могли здати незареєстровану зброю до поліції та уникнути кримінальної відповідальності.

Протягом липня до відділень поліції громадяни добровільно здали 115 одиниць зброї, серед якої 89 одиниць мисливської гладкоствольної, 6 одиниць нарізної армійських зразків, 11-мисливської нарізної та 6 одиниць холодної. Крім цього, здано 32 одиниці газової зброї, понад 2300 боєприпасів різного калібру, 200 грам вибухових речовин та 21 снаряд часів Другої Світової війни.

За місяць вінничани здали до поліції 115 одиниць зброї та більше 2 тис. боєприпасів різного калібру

Як розповів заступник начальника ГУНП Руслан Мороз, такі заходи мають позитивну тенденцію, оскільки люди усвідомлюють, що можна не лише перереєструвати здану зброю, а й уникнути адміністративної та кримінальної відповідальності.

Керівник відділу дозвільної системи управління превентивної діяльності поліції Вінниччини Володимир Федоришен розповів присутнім про порядок дій при виявленні снарядів, боєприпасів часів Другої Світової війни та про особливості узаконення добровільно зданої зброї.

Завдяки добровільному зверненню вінничан до поліції з метою здачі незареєстрованої зброї, 29 громадян було звільнено від притягнення до кримінальної відповідальності.



Переглядів: 2840
Поширень: 0