Керівництво Головного управління Національної поліції Вінниччини провело робочу нараду з представниками транспортних відомств, громадських організацій та засобів масової інформації. Зниження аварійності та стабілізація ситуації на дорогах області - головні питання, які обговорювались під час зустрічі.

З початку року на автошляхах області сталось 1712 дорожньо-транспортних пригод у яких постраждали 550 осіб та 92 – загинули. З метою активізації профілактичної роботи та зниження рівня аварійності з 8 серпня по 12 вересня на території Вінниччини проводитиметься місячник з безпеки дорожнього руху.

У заходах взяли участь представники влади, Укртрансбезпеки, міської асоціації «Маршрут», перевізників, голови громадських об’єднань «Ревізія влади», «За нове життя», «Самооборона майдану», «Спілка учасників спеціального автодорожнього руху».

Поліція об'єднається із громадськими організаціями задля профілактики аварійності на дорогах Вінниччини

Заступник начальника ГУНП Руслан Мороз, зазначив, що не зважаючи на багато проблемних питань, лише спільними зусиллями можна знайти максимально можливі шляхи для зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод.

- Загалом переважна частина автопригод відбувається унаслідок перевищення швидкості, порушення правил маневрування, порушення правил проїзду перехресть, виїзду на смугу зустрічного руху, порушення правил пішоходами. Тож знизити аварійність можливо лише за умови тісної взаємодії поліції, громадськості, органів влади різного рівня, представників медіа та впровадження нових заходів профілактичного впливу на учасників дорожнього руху.

Поліція об'єднається із громадськими організаціями задля профілактики аварійності на дорогах Вінниччини

Учасники наради обговорили стан аварійності на автомобільному транспорті, технічний стан транспортних засобів, задіяних у пасажирських перевезеннях, порушення Правил дорожнього руху учасниками руху, керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння, дитячий травматизм, перевезення небезпечних та великогабаритних вантажів.

Поліція об'єднається із громадськими організаціями задля профілактики аварійності на дорогах Вінниччини

За підсумками зустрічі присутні вирішили створити спільні робочі групи з представників поліції, громадськості, ЗМІ та інших відомств для здійснення профілактичної роботи.



Переглядів: 2789
Поширень: 0