Найважче знайти роботу будівельникам, агрономам, бухгалтерам. Натомість для лікарів у Чечельницькому районі пропонують 15 вакансій.

Загалом на обліку в центрах зайнятості — 27 тис. людей. Найбільше в Крижопільському, Ямпільському, Мурованокуриловецькому, Чернівецькому та Оратівському районах.

Останнім часом вінничанам пропонують роботу не лише в області, а й за кордоном. Вінниччина уклала угоду із працевлаштування зі Свєнтокшинським воєводством (Польща). Також безробітним радять перекваліфікуватися. Передбачено одноразову допомогу, аби започаткувати власну справу. Багатьох зацікавила пропозиція взяти у лізинг сушарку ”Садочок”. Центри зайнятості допомагають реалізовувати вироблену продукцію.

— Сьогодні у нас на місце бухгалтера претендують 140 чоловік, тоді як відчутний дефіцит робітничих професій,— каже Віктор Маланін. Він заступник директора Вінницького обласного центру зайнятості. — Звісно, професію треба обирати за покликом душі. Але вона має бути затребувана на ринку праці. Сподіваюся, допоможуть із вибором майбутнього фаху спеціальні термінали, які ми встановили у 38 школах області.


Переглядів: 2909
Поширень: 0