До кінця цього року генеральний план забудови міста має бути вже закінчений. Як розповів начальник міського управління архітектури Сергій Царенко, на сьогоднішній день серед виконаних розділів плану зібрана інформація про реальний стан територій для забудови, питання що стосуються охорони культурної спадщини та визначення меж історичних ареалів на території міста.
     Відповідно до генерального плану забудови міста в Вінниці мають виділити зони які зберегли з минулих епох зразки архітектури та планування та визнання їх історичного значення.
Такими зонами можуть стати території на Вінницькому Замості територія проспекту ім. Коцюбинського та частина Старого міста. За словами начальника управління архітектури цим територіям має не лише надатись звання історичних пам'яток та пам'яток архітектури а й забезпечення нагляду за їх нормальним функціонуванням.
     Крім того пророблений аналіз перспектив розвитку промислових територій міста та визначені пріоритети територій доріг міста.
     Як зізнався пан Царенко - зараз говорити про зміни, які перенесе із собою втілення в життя генерального плану забудови міста ще дещо зарано. Проте все ж таки вінничанам варто очікувати появи якнайменше ще одного мосту через річку Південній Буг, який планується збудувати в районі вулиці Івана Гонти.
     Крім того з огляду на те, що місто продовжує рости, а отже збільшуються його потреби то варто переглянути межі міської території. Адже громадяни які живуть у передмісті користуються ресурсами міста, працюють у місті, тому питання межі міста також потребує перегляду.
Після того як за підсумками експертів державної інвестиційної комісії план буде відкоректований, міська влада зможе його затвердити та почати впроваджувати в життя.


Переглядів: 2831
Поширень: 0