Нещодавно вночі 23-річний вінничанин на тракторі протаранив дві припарковані іномарки. Як з’ясувалося, нетверезий молодик не мав чим доїхати в гості, тому скористався трактором комунальної служби.

Інцидент стався близько 24 години в районі ринка «Урожай». Хлопець, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, сів за руль трактора і заднім ходом проїхав метрів двадцять, пошкодивши при цьому два стоячих автомобілі « Опель-Вектра» та «Фольксваген-Пасат». Внаслідок автопригоди ніхто не постраждав.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група поліції.

Правопорушника доставили до відділу поліції. Протверезівши, хлопець виправдовувався, що не мав наміру красти трактор. Він пояснив, що пізнього вечора зібрався в гості до куми, купив букет квітів на ринку «Урожай», але не мав чим доїхати, тому скористався трактором. Це був його перший водійський досвід.

П'яний вінничанин вкрав трактора та протаранив дві іномарки

За словами начальника Вінницького відділу поліції Анатолія Присяжнюка, попри те, що хлопець розкаюється в тому, що накоїв, в його діях є ознаки кримінального правопорушення. Відтак, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ч.1 ст.289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом).

Таке правопорушення карається штрафом від однієї тисячі до однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

Крім того, йому доведеться відшкодовувати збитки, завдані власникам пошкоджених іномарок.



Переглядів: 1875
Поширень: 0