Цієї зими 72 одиниці спеціалізованої техніки комунальних підприємств прибиратимуть вулиці міста. Ще 29 – працюватимуть на прибудинкових територіях. Більше 12 тон протиожеледних матеріалів вже підготовлено для посипання доріг. Теплопостачальні підприємства спільно з ЖЕКами проводять заповнення систем опалення житлових будинків. Про це йшлось сьогодні під час чергового засідання виконавчого комітету міської ради.

Підприємства та організації житлово-комунального, енергетичного господарства міста в міжопалювальний період провели значну роботу по підготовці до роботи взимку. У місті міняли теплові мережі та котли, ремонтували індивідуальні теплові пункти. У будинках склили вікна у під’їздах багатоповерхівок, ремонтували міжпанельні стики, утеплювали фасади, покрівлі, тощо.

Для безперебійного перевезення вінничан в осінньо-зимовий період, проведено капітально-відновлювальний ремонт 6 тролейбусів, в роботі – ще 4, які планується завершити до кінця року. Також модернізовано 2 трамваї, ще один – в роботі.

Працівники КП «Вінницяміськтеплоенерго» виконали план по поточному ремонту теплових мереж, центральних та індивідуальних теплових пунктів на сто відсотків. У цьому році, відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння між Урядом Швейцарської конфедерації, Урядом України та містом Вінниця щодо надання технічної та фінансової допомоги для проекту з енергоефективності у м. Вінниці, в поточному році виконується реконструкція системи теплопостачання мікрорайону від котельні по вул. С.Зулінського,9.

«Щодо житлового господарства, під час підготовки до роботи в осінньо-зимовий період проведено технічний огляд всіх транспортних засобів та тротуарно-прибиральної техніки. Виявлені в ході технічного огляду недоліки усунуто. Техніка в кількості 29 одиниць готова до роботи в зимових умовах. Для приготування посипкового матеріалу придбано 1200 тон відсіву та 120 тон солі. На даний час теплопостачальними підприємствами спільно з ЖЕКами проводиться заповнення систем опалення житлових будинків водою», – розповів директор департаменту міського господарства міської ради Григорій Пурдик.

Для боротьби з ожеледицею в зимовий період на вулицях міста на сьогоднішній день вже закуплено та складовано 9252 тон технічної солі та 3142 тон суміші з піску та солі, що складає 100% від плану. Підготовлено для роботи в зимовий період 72 одиниці спеціалізованої техніки. Залишається провести переобладнання літнього комплекту спецтехніки на зимовий. В разі значного погіршенні погодних умов можливе додаткове залучення 24 одиниць спецтехніки підрядних організацій.

«Питання підготовки до осінньо-зимового періоду дуже важливе, адже від цього залежить якість надання послуг людям. Тож прошу бути відповідальними і не байдужими до цього. Всі роботи мають бути виконані вчасно та добросовісно», – сказав міський голова Сергій Морунов.

Також Сергій Моргунов наголосив на важливості залучення мешканців до контролю за якістю робіт на умовах співфінансування, в тому числі по утепленню будинків.



Переглядів: 2538
Поширень: 0