Олександр Рябчинський, заступник директора концерну "Поділля", на прес-конференції з приводу розробки нового генерального плану забудівлі міста, відкрив завісу таємниці над тим, як і куди буде розбудовуватися Вінниця:

    - Буде новий мікрорайон "Східний" - на Тяжилові, "Академічний" - на Сабарові, та "Агрономічний" - поблизу Агрономічного.
    Головна теза - Вінниця повинна розвиватися мікрорайонами. Вже розпочато роботи по розробці проекту восьмого кварталу мікрорайону "Поділля", в якому буде знаходитися школа. Її введуть в експлуатацію в 2008 році. Поряд буде дитячий садок та молодіжний центр.
    Щодо мікрорайону "Агрономічний" - ми вже отримали дозволи Вінницької міської ради, київського інституту земельних ресурсів та сільської ради села Бохоники. Проте, виділення землі ще потрібно розглянути на засідання Кабміну. В мікрорайоні обов'язково буде пожежне депо та багатоповерховий паркінг для 2000 автомобілів, супермаркет, ліцей, школа та пішохідна вулиця в центрі. Будинки будуть будуватися за принципом: чим ближче до міста - тим більше поверхів, чим далі - тим менше. Аж до одноповерхових котеджів... Але буде потрібно вирішити кілька проблем - з виїздом на Гніванське шосе, який має проходити по приватним землям та з водопостачанням. Щодо артезіанських скважин, які планувалося зробити - вони занадто вартісні...


Переглядів: 4791
Поширень: 0