Вчора близько 6 години ранку на лінію 102 надійшло повідомлення, що на автозаправній станції по вул. 600-річчя у м. Вінниці чути постріли. Поліцейські доставили до відділу поліції нетверезого вінничанина, у якого вилучили пристрій для відстрілу гумових куль.

Виїздом на місце події слідчо-оперативної групи поліції встановлено двох чоловіків, 31 та 33 років, які перебували у стані алкогольного сп’яніння. У одного з них поліцейські вилучили травматичну зброю, з якої чоловік заради розваги стріляв у повітря.

За словами заступника начальника Вінницького відділу поліції Кирила Доценка, пристрій для відстрілу гумових куль у вінничанина перебував на законних підставах. Правопорушника притягнуть до адміністративної відповідальності за стрільбу в населеному пункті з порушенням установленого порядку згідно ст.174 КУпАП.

Таке правопорушення тягне за собою накладення штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією зброї, пристроїв для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії і бойових припасів або без такої.

Крім того, буде анульовано дозвіл на придбання зазначеної зброї.



Переглядів: 2540
Поширень: 0