Після проведення навчань комісаріат набиратиме нову групу захисників України

Працівники Вінницького обласного комісаріату проводять практичні заняття для хлопців, які збираються на контрактну чи строкову військову службу. Вони тривають 5 днів. Початківців навчають орієнтуванню на місцевості, на задимленій території, рукопашному бою та стрільбі.

На практичні заняття до військкомату записалися не лише хлопці. У них візьме участь і Анна Любецька. Дівчина з родини військовослужбовців. Вона вирішила продовжити родинну династію і планує йти на контрактну службу.

"Я цього не боюся, мене навпаки це притягує. Мені подобаються автомати, мені подобається все те, що ми робимо на тренуваннях. (Наше завдання) – захистити нашу країну, нашу землю, щоб більше сюди ніхто навіть не думав йти", – каже дівчина.

Після занять обласний комісаріат набиратиме нову групу. У такий спосіб хочуть допомогти адаптації на військовій службі.

"Люди вже будуть мати ази військової служби тих чи інших нормативів, які виконуються у Збройних Силах України. Вони уже прийдуть у Збройні Сили підготовлені. Мінімально, але підготовлені", – пояснює мету тренувань офіцер Вінницького обласного військового комісаріату Володимир Дозорець.

Нині такі курси проводять лише в обласному центрі. У майбутньому планують організовувати й у районах.



Переглядів: 3024
Поширень: 0