Комунальники міста готові в разі необхідності до розчистки доріг від снігу та посипання проїжджих частин і тротуарів. Вже закуплено більше 12 тисяч тон протиожеледних матеріалів на зиму, а необхідна техніка пройшла технічне обслуговування.

Посеред жовтня у Вінницю прийшов перший сніг. Поки що необхідності у задіянні техніки немає, адже він мокрий і за прогнозами синоптиків вже до обіду перейде у дощ. Але комунальні служби підготували техніку завчасно і за необхідності готові її задіяти для ліквідації негоди.

За даними департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради наразі вже закуплено 9300 тон солі та 3150 тон відсіву. Біля зупинок основних вулиць (по Соборній, Хмельницькому шосе, Пирогова) КП «Вінницьке шляхове управління» встановлено 30 нових ящиків з піском для посипання тротуарів і територій біля посадочних комплексів. Такі ящики поставили в основному поряд із новими трамвайними зупинками. На їх придбання підприємством витрачено 48 тис. грн. Найближчим часом буде закуплено ще десять ящиків, їх поставлять біля зупинок по вулиці Пирогова, від «Урожаю» до «Електромережі».

Необхідна кількість техніки теж уже готова до роботи. Вінницьке шляхове управління підготувало чотири одиниці техніки, яка розкидає пісок, ще два є у готовності субпідрядних підприємств. Для розчистки тротуарів від снігу обладнано п’ять МТЗ-320, ще два, за необхідності, нададуть субпідрядники.

Після вчорашньої зливи з вечора триває робота по обстеженню та розчищенню дощоприймальних колодязів. Це робиться для того, щоб вода вільно сходила до зливової каналізації. За прогнозами синоптиків, вже до обіду мокрий сніг перейде у дощ, і циклон повільно буде рухатися на схід, а негода у Вінниці відступить. Але ймовірність приморозків вночі все ж таки є. За словами начальника відділу утримання та обслуговування об’єктів благоустрою міської ради Вячеслава Хілінського, якщо буде необхідність, то посипання доріг та тротуарів розпочнеться після завершення снігу. Але ввечері обов’язково будуть посипані всі міські мости.



Переглядів: 2635
Поширень: 0