Оперативники карного розшуку Вінницького відділу поліції вчора затримали двох підозрюваних у вчиненні розбійного нападу на 30-річного вінничанина. 19 жовтня близько 8.30 його побили та забрали усе, що було цінного в квартирі по вулиці Пирогова.

Потерпілий звернувся в поліцію лише пізно ввечері. Вже наступного дня поліція затримала при спробі збуту крадених речей одного з нападників, а невдовзі і другому одягли кайданки.

За попередніми даними слідства, потерпілий зупинив приватне таксі, щоб доїхати додому. В машині перебував ще один пасажир. Коли чоловік піднявся на сходинкову площадку, аби зайти до себе в квартиру, двоє чоловіків із застосуванням сили заштовхали його в помешкання та нанесли господарю кілька ударів в обличчя. Від отриманих ударів потерпілий втратив свідомість. Прийшовши до тями, чоловік виявив пропажу цінних речей. Злочинці забрали планшет, ноутбук, два мобільних телефону, документи та 200 гривень.

Як повідомив заступник начальника Вінницького міського відділу поліції Кирило Доценко, нападниками виявилися таксист та його пасажир, який їхав разом з потерпілим. Підозрювані віком 37 та 26 років. Один з них раніше відбував покарання за крадіжки. Наразі вони затримані згідно ст.208 КПК України та перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.187 КК України (розбій, поєднаний з проникненням у житло). Такий злочин карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.



Переглядів: 2864
Поширень: 0