Станом на 21 жовтня 2016 року у Вінниці на цей опалювальний період нараховано субсидії 67 813 домогосподарствам. Це майже на тисячу більше ніж минулого року і становить більше 51% від загальної кількості помешкань міста. Ще понад 1500 заяв опрацьовується, стільки ж вінничан мають талон попереднього запису на прийом для оформлення субсидій. Процес оформлення цього виду державної допомоги триває.

У цьому році нарахування субсидії вінничанам, які вже отримували цю допомогу у минулому опалювальному періоді, проводилось автоматично, без додаткового звернення. Загалом наразі субсидію призначено 67 813 домогосподарствам, з яких 66 546 було перераховано автоматично. Середній розмір субсидії становить 1646 грн.

Робота по нарахуванню держдопомоги на житлово-комунальні послуги триває. Наразі працівники департамент соціальної політики міської ради опрацьовують ще понад 1500 заяв мешканців. Станом на 25 жовтня ще орієнтовно стільки ж вінничан записані на прийом для подачі документів.

«Інформацію про розмір призначеної субсидії на опалювальний період вінничани, які проживають в багатоповерхівках, отримають в єдиному рахунку за надані житлово-комунальні послуги, який надійде з ЦМСУ в листопаді, а жителям приватного сектору повідомлення про призначення субсидії буде доставлено через квартальні комітети», – зазначила директор департаменту соціальної політики міської ради Лариса Попова.

Вінничанам, які мають потребу скористатись цією державною допомогою, необхідно звернутись до Прозорого офісу. Також є можливість самостійно дізнатися орієнтовний розрахунок субсидії за допомогою «Калькулятора субсидій» на офіційному сайті Вінницької міської ради.

У Вінниці діє спрощена система оформлення субсидій, тому витрачати багато часу на цей процес не потрібно. Людина приходить до територіального відділення Прозорого офісу за місцем проживання лише двічі. Перший раз потрібно записатися на прийом до спеціаліста, взявши талон, де буде вказано його дата і час, вдруге – прийти на прийом вже безпосередньо для подачі документів на оформлення субсидій. Це допомагає уникати черг, а люди мають можливість планувати свій день.

Також є можливість записатись на прийом по телефону або через Інтернет (через «Персональний кабінет» на офіційному сайті ВМР). В таких випадках людина приходить до Прозорого офісу один раз – у день і час, на який записалась дистанційно. Крім того, телефоном або через Інтернет можна дізнатись, які документи потрібні для оформлення субсидії.

Очікується, що у цьому опалювальному сезоні кількість отримувачів субсидій збільшиться на 20 тисяч і буде становити близько 70% від загальної кількості домогосподарств міста. Наразі субсидію отримує понад 50% домогосподарств.



Переглядів: 2760
Поширень: 0