«Українські родини, які не підпадають під дію житлової субсидії зможуть сплачувати рахунки за теплопостачання рівними частинами протягом року. В опалювальний період можна сплачувати лише 50% вартості спожитих послуг, решту - 50% рахунку - доплатити у літній період» - коментує ініціативу Уряду заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації  Василь Броварник.

За словами посадовця, вразі якщо програма житлових субсидій не поширюється на родину, необхідно подати  заяву до постачальника послуги централізованого опалення і сплачувати за тепло рівними частинами протягом року: 50% - взимку, 50% - влітку.

«Аби скористатися такою можливістю, необхідно звернутися із письмовою заявою до виконавця послуги з централізованого опалення про надання розстрочки в оплаті житлово-комунальної послуги з теплопостачання. Починаючи з дати подання заяви щомісяця протягом опалювального періоду підприємство виставлятиме рахунок у вигляді 50% від нарахованої плати за спожиту послугу» - підкреслює Василь Броварник.

Решту суми – неоплачених 50% від нарахованої протягом опалювального періоду плати за житлово-комунальну послугу виставлятиметься споживачу протягом міжопалювального періоду щомісяця рівними частинами, починаючи з травня до вересня включно. Платіжний документ тепло-комунального підприємства матиме дві графи:

  • графу для зазначення оплати 50% від нарахованої плати за  житлово-комунальну послугу з централізованого опалення протягом опалювального періоду.
  • графу розрахованої і розподіленої рівними частинами протягом кожного місяця міжопалювального періоду суми неоплачених 50% від нарахованої плати за  житлово-комунальну послугу з централізованого опалення.

Зразок Заяви ПРИКРІПЛЕНО НИЖЧЕ



Переглядів: 2558
Поширень: 0