У Вінниці працівники карного розшуку затримали злочинну групу з двох осіб, громадян Грузії, які намагалися вчинити крадіжку з квартири в багатоповерхівці по вул. Зодчих. Затримані неодноразово притягувалися до кримінальної відповідальності за викрадення майна з помешкань громадян на території України. Це вже сьома злочинна група «квартирників», діяльність якої припинено в обласному центрі.

Оперативники під час відпрацювання житлових масивів з метою профілактики вчинення майнових злочинів, звернули увагу на двох підозрілих чоловіків, які «продзвонювали» квартири, перевіряючи, чи є господарі. Одного з них затримали на восьмому поверсі, іншого – на виході з під’їзду. Коли до крадіїв наблизилися працівники поліції вони почали викидати з кишень відмички.

На вул. Зодчих затримали двох грузинів, які обкрадали квартири

Як з’ясувалося, в будинку на Зодчих зловмисники намагалися зайти до однієї з квартир – з допомогою відмичкою почали відкривати дверний замок. В цей час їх сполохала власниця помешкання, яка була вдома.

За словами начальника Вінницького відділу поліції Анатолія Присяжнюка, затримані - приїжджі з м. Кутаїсі Грузії. 48-річний зловмисник тричі відбував покарання за вчинення крадіжок в Україні.

На вул. Зодчих затримали двох грузинів, які обкрадали квартири

Міграційною службою було прийнято рішення про його видворення. Його 58-річний напарник притягується до кримінальної відповідальності за вчинення двох крадіжок – у м. Вінниці та у м. Києві. Наразі справа слухається в суді.

Дані особи затримані в процесуальному порядку за ст.208 КПК України. Вирішується питання в судовому порядку про взяття їх під варту. Зловмисникам загрожує кримінальна відповідальність за замах на вчинення крадіжки з квартири.



Переглядів: 3883
Поширень: 0