Все більше вінничан підтримують тенденцію здорового, а головне – екологічного харчування. Проте, мало хто знає, що якісні продукти з мінімальним строком придатності, відсутністю барвників та небезпечних консервантів виготовляють у нас на Вінниччині. Що це за продукти, ми сьогодні розповімо нашим читачам.

У с. Іванівка Вінницького району виготовляють органічний сир. До його складу входить лише коров’яче молоко, закваска, кухонна сіль і фермент. Упаковка вакуумна, а термін зберігання – 45 діб.

Також цікаві і корисні солодощі виготовляють у с. Агрономічному. Як засвідчують виробники «Bob snail», їхні смаколики робляться з натуральних фруктів без додавання цукру. Технологія проста : яблука, вишні, гарбуз, сливи, груші, м’яту перетирають і згодом випікають при низькій температурі, скручуючи в равликів. Термін придатності – 4 місяці. Упаковка картонна з плівкою та написом «жоден равлик не постраждав, постраждали лише свіжі фрукти».

Які екологічні продукти виготовляють на теренах Вінниччини?

У Вінниці по вул. Чехова виготовляють екологічні олії з волоського горіха, льону, гарбузового насіння, арахісу, коноплі, кунжуту, розторопші. На сайті виробництва вказано, що вони відповідають за відбір якісного насіння, що не уражене хворобами і не ослаблене хімікатами. На скляній пляшці зазначено, що термін зберігання олії – 6 місяців, а також продукція не містить ГМО.

Які екологічні продукти виготовляють на теренах Вінниччини?

Натуральну горіхову пасту також виготовляють у Вінниці по вул. Острозького. В асортименті «Master bob» є варіанти з арахісу, кеш’ю, мигдалю, ліщини, кунжуту, соняшника з добавками шоколаду, меду, кураги та родзинок. Виробник запевняє, що у продукції відсутні консерванти, барвники, підсилювачі смаку, ГМО та будь-які хімічні складники.

Які екологічні продукти виготовляють на теренах Вінниччини?

Також при виготовленні паст не використовують молочних складників і транс-жирів. Термін придатності – 6 місяців.

Солодкий смак справжнього згущеного молока дарує вінницький виробник «Еко-молпродукт». До складу входить: молоко коров'яче незбиране, цукор білий, цукор молочний. Виробник засвідчує, що вся продукція виготовляються за замкнутим циклом із застосуванням найсучаснішого обладнання, і підприємство на 100% самостійно виготовляє всі позиції, починаючи від підготовки сировини і закінчуючи відвантаженням. Термін придатності 12 місяців в герметичній упаковці.

Які екологічні продукти виготовляють на теренах Вінниччини?

У с. Гибалівка Шаргородського району виготовляють альтернативні чіпси з яблука і груші. Вони продаються в герметичній упаковці по 100, 200 та 250 грам. Також на виробництві «Світ Фруктів Груп» пропонують заготовки сухих сумішей для компотів з вишні, шипшини, чорносливу, кизилу, горобини. До складу входять виключно фрукти і ягоди, а термін придатності – 12 місяців.  

Які екологічні продукти виготовляють на теренах Вінниччини?

Варто зауважити, що заміна традиційних продуктів харчування на екологічні досить позитивно впливає на організм, покращує перебіг  травлення, і, як наслідок, роботу всього організму. Сьогодні ми розповіли лише про деякі продукти, які виготовляють на теренах Вінниччини. В наступних публікаціях розповімо про інші.



Переглядів: 6523
Поширень: 0