Вінницьке підприємство «Промавтоматика» розробило систему «підсвітки» нерегульованих пішохідних переходів, яка вже тестується на проспекті Юності. Вона отримує енергію від сонячної батареї, спеціальна оптика дозволяє направляти промінь світла виключно на «зебру», що робить добре помітними пішоходів, а спеціальний регулятор вмикає підсвітку лише тоді, коли до переходу наближається людина. Про це ноу-хау та інші пристрої енергозбереження керівництво підприємства сьогодні розповідало міському голові Сергію Моргунову та голові облдержадміністрації Валерію Коровію.

У Вінниці тестується система освітлення пішохідних переходів, аналогів якої в Україні немає

Система «Безпечний перехід» – одна із розробок підприємства «Промавтоматика», яка не лише підвищує безпеку пішоходів у темну пору доби, а й економить електроенергію. Аналогів цієї установки немає в Україні. Сергій Моргунов зазначив, що за такі пристрої цікаві міській владі, оскільки допоможуть покращити видимість на дорогах у тих місцях, де є пішохідні переходи. В першу чергу це будуть ділянки біля дитячих навчальних закладів.

У Вінниці тестується система освітлення пішохідних переходів, аналогів якої в Україні немає

Ще одна цьогорічна розробка підприємства – терморегулятор «Smart WARMATH» («Розумне тепло»), який встановлюється на системи опалення і дозволяє економити енергоресурси (природній газ чи електроенергію) без втрати комфорту. Він автоматично знижує температуру повітря в оселі, коли людини немає вдома або вночі. Розроблено декілька модифікацій пристрою: з стабілізуванням напруги, з датчиками вологості і сигналізатором загазованості. Також є модель, яка дозволяє здійснювати управління і контроль за температурою через мережу Інтернет.

Розповіли фахівці підприємства і про інші свої розробки. Останні з них і пов’язані з енергозбереженням – це нові світильники, які більш економічні, ніж попередні. У Вінниці вони вже використовувались під час реконструкцій мереж зовнішнього освітлення по Барському і Гніванському шосе, по вул. Порика, на дитячих майданчиках та прибудинкових територіях.

У Вінниці тестується система освітлення пішохідних переходів, аналогів якої в Україні немає

Серед новинок підприємства - «Диференційований облік енергії». Розробка спрямована на те, щоб користувачі електроприладів могли отримувати дані за певний період часу, що будуть відображати споживання електроенергії. Маючи цю інформацію, споживачі зможуть аналізувати енергоефективність приладів, їхню «вартість» експлуатації, доцільність використання і т.д. Пристрій буде ідентифікувати споживачів і записувати дані по споживанню електроенергії. Накопичені дані з нього зніматимуться на різні гаджети (телефон, комп’ютер) через Wi-Fi. Прилад має встановлюватись у ввідному щитку. Розробка базується на тому, що різні групи споживачів мають різний характер споживання.

Додатково

Компанія «ПромАвтоматика Вінниця» працює на теренах України більше 10 років. Є лідером регіону у галузі автоматизації. Основним напрямком діяльності підприємства є автоматизація виробництва, виробництво електрощитового обладнання, продаж електротехнічної групи товарів, монтаж систем автоматики та електропостачання.

Підприємство розробляє та виготовляє на замовлення різноманітні системи керування автоматичними установками, щити керування вентиляцією та кондиціюванням, щити обліку, шафи розподілення та керування, ввідно-розподільчі шафи, мікропроцесорні реле та світлодіодні консольні світильники для зовнішнього освітлення.

Крім того, ТОВ «ПромАвтоматика Вінниця» здійснює продаж продукції електротехнічного напрямку, оскільки є офіційним представником різних торгових марок.



Переглядів: 6846
Поширень: 0