Борги тих споживачів газу у Вінницькій області, які й досі не оформили субсидію, становлять понад 62% від загальної заборгованості мешканців області за газ.

З початком опалювального сезону борги клієнтів ТОВ «ВІННИЦЯГАЗ ЗБУТ» всього за місяць збільшилися на 32 мільйони гривень. Основний приріст заборгованості спостерігається серед тих споживачів газу, які не оформили субсидію. З іншого боку, станом на 1 листопада, 41% клієнтів ТОВ «ВІННИЦЯГАЗ ЗБУТ» користуються субсидією. Ті з них, хто оплачує розрахований органами соцзахисту обов'язковий платіж, не мають боргів навіть за минулий опалювальний період.

«Всім боржникам, які не оформили субсидії і не платять за газ, компанія буде змушена припинити газопостачання. Виходом з цієї ситуації може бути допомога держави, тобто субсидія», – говорить директор ТОВ «ВІННИЦЯГАЗ ЗБУТ» Василь Сопільник. Якщо споживач не платить за газ, то, відповідно до Правил надання населенню послуг з газопостачання, затверджених НКРЕКП, газопостачальне підприємство не має права продовжувати газопостачання.

Оформити субсидію може кожна сім'я, якщо її комунальні витрати перевищують в середньому 15% щомісячного сукупного доходу. Субсидія розраховується виходячи з доходу зареєстрованих у будинку (квартирі) осіб та оформляється на когось із членів сім'ї. Безробітні теж можуть оформити цю державну допомогу. Наприклад, сім'я у складі двох батьків і дитини проживає в квартирі площею 50 кв м. Дохід сім'ї – 7000 грн. в місяць, комунальні витрати – 2520 грн. Оформивши субсидію, така сім'я буде платити за комуналку 875 грн, решту – 1645 грн., заплатить держава.

Механізм оформлення житлових субсидій нескладний – необхідно заповнити заяву та декларацію про доходи. Зробити це можна навіть не виходячи з дому – варто лиш перейти за відповідним посиланням на сайті.

Якщо певна інформація щодо оформлення малозрозуміла, детальні роз'яснення нададуть фахівці гарячої лінії Кабінету міністрів за номером 15-45. Працює вона цілодобово і безкоштовно – як зі стаціонарних, так і мобільних телефонів.

До відома: відключення-підключення газу обійдеться боржнику в середньому в 500 грн. З початку року і станом на 1 листопада 2016 року через борги в Вінницькій області від газопостачання відключено 13 822 тис споживачів газу. 



Переглядів: 3089
Поширень: 0