Відчуття ностальгії притаманне кожній людині, особливо якщо здається, що «колись» було краще, ніж «зараз». Згадування певних речей, подій, смаків з дитинства повертає нас у безтурботне минуле. Ми вирішили запитати вінницьких «дітей 90-х» що вони пам’ятають, за чим сумують, а що болісно згадують з того десятиліття?

Яскраво пам’ятаю фішки з покемонами. Всі за ними бігали, вимінювали, придумували ігри. Досі ще десь лежать в тумбочці, – розповіла Анна.

АннаФішки  з покемонами

Джинси такі з грубої тканини були, приставка Dendi, годинник «Монтана», тетріс, гра про вовка, що ловив яйця, кепка USA, – згадує Олександр.

ОлександрПриставка Dendi

За чим ностальгують вінницькі діти 90-х?

Згадую такі колготки були, що сповзали на колінах. Ніхто не хотів їх носити, але мусили, бо мама вдягала і інших не було, – прокоментував Віталій Повар.

В мене була така «модна» штучна леопардова шуба і шапка з отвором спереду і довгим балабоном, – згадала Олександра Скобченко.

Олександра СкобченкоШтучні леопардові шуби

Згадується саморобне йо-йо з кришечок, розквіт базару «Юність», «турецький» хліб і звичайний по 62 коп, сигарети «Флуєраш», – прокоментував Євген Гуліватенко.

Євген ГуліватенкоЙо-йо з кришечок

- Тамагочі пам’ятаю, касетний плеєр, годинник «Монтана», – відповів Олександр Лисюк.

Мені чомусь найбільше запам’ятались смаки юппі, польських чупа-чупсів і жуйок «Love is»,  – відповіла Вікторія Гетьман.

За чим ностальгують вінницькі діти 90-х?

Справді, вищезгадані речі викликають неабиякі теплі спогади та усмішки в тих, кому 18-25 років зараз. Тому що це було безтурботне дитинство і юність. Те що мав хтось один, ділилось між всіма порівну у дворі. Всі збирались грати Dendi, дружньо пили розведений у трилітровій банці порошок «Юппі», а також були однаково вдягнені в леопардові шуби і сповзаючі колготки. Не зважаючи на всі соціально-економічні негаразди «діти 90-х» мають що згадати. 



Переглядів: 4516
Поширень: 0