Про це  зазначив головний спеціаліст сектору Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО у Вінницькій області Олег Дмитрійчук.

За словами посадовця, у 2016 році сектор Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО у Вінницькій області реалізовував п’ять програм, виконавцем яких визначено територіальні сектори в обласних центрах, а саме: щодо санаторно-курортного лікування, психологічної реабілітації, професійної адаптації, протезування втрачених кінцівок та закупівля житла воїнам, які втратили функціональні можливості нижніх кінцівок.

«На даний час здійснено протезування трьох бійців та ще троє знаходяться на лікуванні та очікують протезування. Санаторно-курортним лікуванням скористалися 23 інваліда АТО і 185 учасників бойових дій, які пройшли службу у зоні АТО. Психологічну реабілітацію пройшов 351 військовослужбовець.  Професійну адаптацію отримали 167 демобілізованих бійців. Для двох інвалідів, які втратили нижні кінцівки, за рахунок державного бюджету, придбано житло у м. Вінниця ще один інвалід на даний час готує необхідні документи для придбання житла», - зазначив Олег Дмитрійчук.

Двом інвалідам, які втратили нижні кінцівки у зоні АТО, придбано житло у Вінниці

Також протягом 2016 року надано юридичні консультації та інформаційну допомогу 237 військовослужбовцям. Сектор, за словами представника Служби, тісно співпрацює з Держгеокадастром у Вінницькій області. За клопотанням представників сектору, учасникам АТО Вінниччини було виділено 30 земельних ділянок під садівництво у селі Іванівка та 12 земельних ділянок у селі Бохоники Вінницького району.

Олег Дмитрійчук також повідомив, що за кошти благодійників ПрАТ ПК «Поділля» та ПП Мазур О.П. були закуплені нагороди. Так, медаллю «Учасник бойових дій» нагороджено 30 бійців зони АТО, 10 осіб – отримали нагороду «Ветеран війни», 4 контрактника отримали почесну відзнаку «За оборону Маріуполя», 6 волонтерів нагороджено медаллю «Патріот України» та «Патріотка України».

Також протягом року працівниками сектору було здійснено ряд відряджень для сприяння переведення ранених військових Вінниччини на лікування до Військового клінічного госпіталю Центрального регіону. А також проводились систематичні інформаційні зустрічі з учасниками АТО по районах області.

Також представник ГО «Юридична сотня» презентував «Пам’ятку учасникам АТО». У даному збірнику подано усі нормативні документи про права, обов’язки та соціальні гарантії учасників АТО. Цей збірник виданий у кількості 10 тисяч примірників. Також він розміщений в інтернет-мережі.

Двом інвалідам, які втратили нижні кінцівки у зоні АТО, придбано житло у Вінниці

Олег Дмитрійчук подякував колективу Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА за плідну співпрацю та за високий професіоналізм при виконанні своїх повноважень і вручив грамоту від Центрального міжрегіонального сектору Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО.



Переглядів: 3106
Поширень: 0