Працівники управління карного розшуку ГУНП Вінниччини спільно з працівниками Вінницького відділу поліції та патрульної поліції затримали чоловіка та трьох жінок, які 12 грудня ошукали 78-річну пенсіонерку. Під приводом розіграшу побутової техніки та бонусної картки на покупки в одній з торговельних мереж зловмисники заволоділи грошима пенсіонерки в сумі 1 000 євро.

Як розповів начальник Вінницького відділу поліції Анатолій Присяжнюк, 12 грудня до поліції звернулась 78-річна вінничанка з повідомленням про те, що стала жертвою шахраїв. За словами заявниці, чоловік та троє жінок обманним шляхом заволоділи її заощадженнями в розмірі 1 000 євро. Потерпіла запам’ятала, що зловмисники пересувались на позашляховику з іноземними номерами. Орієнтування на підозрюваних та автомобіль були надані працівникам патрульної поліції. Ранком наступного дня екіпаж патрульних зупинив даний автомобіль на одній з вулиць міста та викликав оперативних працівників.

До трьох років за ґратами проведуть шахраї, що намагались обдурити 78-річну вінничанку

- Коли ми пояснили водію іномарки про причину зупинки, він помітно занервував, а три його пасажирки взагалі вийшли з машини та хотіли залишити місце зупинки транспортного засобу. В цей час на наш виклик під’їхали працівники карного розшуку і доставили затриманих у Вінницький відділ поліції, - розповідають працівники патрульної поліції Артем Ліннік та Іван Ященко.

У поліції з’ясували, що затримані жителі різних областей країни. У Вінницю вони приїхали зі столиці, де мешкає 36-річний водій та одна з затриманих жінок. Чоловік раніше потрапляв в поле зору поліції та притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення розбою. Наймолодшій з правопорушниць 20 років.

До трьох років за ґратами проведуть шахраї, що намагались обдурити 78-річну вінничанку

Під час огляду у салоні автомобіля поліцейські виявили чорну перуку, загорнуту в синю куртку.

До трьох років за ґратами проведуть шахраї, що намагались обдурити 78-річну вінничанку

Зловмисники діяли за наступною схемою. Одна з жінок заговорила з літньою жінкою, яка прогулювалась центром міста, та повідомила, що одна з торговельних мереж країни проводить розіграш цінних подарунків та бонусних карток на товари. Цю картку та приз жінка запропонувала пенсіонерці, але звідкись з’явились ще дві молоді жінки, одна з яких також претендувала на подарунок. Обом претенденткам на призи запропонували внести гроші в розмірі 20 000 гривень, які будуть зараховані на бонусну картку. Молода жінка дістала з сумки гроші, їх організаторка «розіграшу» запакувала у конверт з карткою та відправила жінку до найближчої точки однієї з торгових мереж. Побачивши це, пенсіонерка також захотіла отримати приз, але гроші були вдома. Тоді організаторка «акції» запропонувала поїхати додому за грошима і викликала начебто машину фірми. Про те, що пенсіонерку ошукали, вона дізналась біля каси одного з магазинів, куди їй сказали йти шахраї. Там жінка дізналась, що ніяких акцій і розіграшів торгова мережа не проводить, а у конверті, де мали бути її гроші та картка, виявилися сувенірні євро.

До трьох років за ґратами проведуть шахраї, що намагались обдурити 78-річну вінничанку

Слідчим відділом поліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене за попередньою змовою групою осіб). За таке правопорушення передбачено покарання до 3-х років позбавлення волі.

До трьох років за ґратами проведуть шахраї, що намагались обдурити 78-річну вінничанку

Зараз поліція встановлює причетність затриманих осіб до вчинення аналогічних злочинів на території країни.



Переглядів: 2459
Поширень: 0