Дослідження, проведені Центром соціологічних досліджень «Форум» були покликані з’ясувати ставлення вінничан до свого міста, його проблем та відзначення його переваг в порівнянні з іншими містами України. Дослідження проводилися у травні-червні поточного року.

На думку більшої частини опитаних, від інших міст країни Вінницю відрізняє вигідне географічне, транзитне розташування(«Центр України») – 10% опитаних, природні багатства та комфортність («зелене місто» - 22, 8%, «гарна річка. озера» - 9, 6%, парки – 7%, «спокійне, тихе місто» - 3, 8%) та наявність меморіального комплексу «Музей – маєток Пирогова» - 17, 0%.

Умови життя у Вінниці її мешканцями сприймаються як кращі, або не гірші ніж у сусідніх обласних центрах (Житомир, Хмельницький). Дослідження показало, що більше 2/3 опитаних, їхнє місто подобається більше ніж будь-яке інше. Причому кількість опитаних, які пишаються своїм містом виросло на 14%, а кількість тих, кому не подобається нинішнє місце проживання знизилася у 4, 5 рази порівняно з січнем.

Незважаючи на любов вінничан до свого міста, вони чітко окреслюють коло питань котрі на їх думку є найбільш гострими для міста та потребують негайного рішення. З приходом нового міського керівництво профіль цих проблем значно змінився. Якщо у січні серед найбільш актуальних проблем вінничани називали високі ціни, низьку зарплату та пенсію, то зараз найбільш гострий соціальний дискомфорт визиває зовнішній вигляд міста(44%) та стан доріг(55,3%).

Ініціатива міської влади щодо ліквідації «стихійної торгівлі» було підтримано переважною більшістю міського населення. 69% опитаних повністю чи скоріш підтримують цю справу. Долю противників рішення – менше майже у 4 рази і становить 18%.

Прес-служба виконкому Вінницької міської ради


Переглядів: 2112
Поширень: 0