Президент України Віктор Ющенко високо цінує внесок молоді в демократизацію країни та переконаний, що процес омолодження української влади має продовжуватися.

«На вашу віру в Україну, вашу освіченість, патріотизм, на ваші сучасні погляди на життя сподівається влада, залучаючи молодих до найвищих посад», – сказав Глава держави у радіозверненні з нагоди Дня молоді, звертаючись до юнацької аудиторії.

Президент висловив переконання, що для реалізації тих «амбітних цілей», що ставить перед собою суспільство – проведення реформ, регіональне лідерство, членство в Євросоюзі – безперечно, потрібні «енергія, запал і наполегливість юності». «Тому я хочу бачити молодь в авангарді всіх змін, які відбуваються в країні», – підкреслив він.

Президент підкреслив, що пишається приходом до владних коридорів все більшої кількості молоді: «Формуючи команду, я зробив ставку на молодих професіоналів, і вважаю, що не помилився, коли запропонував прийти в уряд 30-річним. Наймолодші міністри стали чи не найуспішнішими урядовцями».

Президент також висловився за необхідність активізації молодіжних та дитячих громадських організацій – станом на сьогодні в Україні діють 125 всеукраїнських і понад 4000 місцевих об'єднань юні. «Якщо ваша робота матиме відчутний результат, впевнений – ви зможете розраховувати на підтримку не лише держави, але і місцевого бізнесу чи благодійних фондів», – зазначив він.

Торкаючись теми освіти, Глава держави нагадав, що торік Україна офіційно приєдналася до Болонського процесу, а відтак українці зможуть конкурувати за гідне місце роботи з молоддю з інших країн. Він також нагадав, що цього року в рамках боротьби з корупцією у вищих навчальних закладах і школах було проведено експериментальне незалежне тестування понад 40 тисяч випускників.

Президент висловив переконання, що держава повинна забезпечити достойні стартові умови для молоді – в першу чергу через систему пільгового кредитування освіти та бізнесу.

Прес-служба
Президента


Переглядів: 2342
Поширень: 0