За інформацією вінницького астронома Марії Левченко, наступний рік обіцяє бути вдалим для тих, хто ще не знайшов своє кохання або ж бажає створити щасливу сім’ю. Цьогоріч вінничани зареєстрували 3106 шлюбів, повідомила на прес-конференції  начальниця Вінницького РАЦСу Галина Левицька.

- Спілкування з людьми приносить мені нeймовірнe задоволення! Особливо, коли ти можеш допомогти комусь своєю малeсeнькою посадою, - зазначила Галина Павлівна.

Діяльність Вінницького РАЦСу у 2016 році дещо змінилась. З серпня молодята можуть укласти шлюб в прозорому офісі «Замостя», а також вінничани почали активно користуватися можливостями електронної подачі документів для офіційної реєстрації стосунків. У трьох пологових будинках Вінниці тепер одразу вручають свідоцтва про народжeння дітей.

Цікаво, що вікова категорія бажаючих створити сім’ю подорослішала. В основному до РАЦСу приходять дівчата від 22 до 30 та хлопці від 25 років. Галина Левицька також зазначила, що вінничанок дуже люблять іноземці, але часто наші жінки не знають навіть традицій та релігійних особливостей своїх обранців. Є такі пари, що подають заяву і нe з’являються у назначений день.

Зараз дівчата приходять на реєстрацію шлюбу у всій красі. Багато пар реєструють сім’ю в національній одежі, що дуже приємно бачити, - розповіла начальниця Вінницького РАЦСу.

Начальник Вінницького РАЦСу Галина Левицька

Також у відділі державної реєстрації актів цивільного стану вінничани 322 рази змінювали ім’я чи прізвище. Зазвичай такі зміни бажають зробити діти, які при отриманні паспорта проживали з вітчимом, і хочуть носити його прізвище, а не біологічного батька. Бували й випадки, коли дитину називали одним іменем, а через декілька днів приходили змінити запис. Найпопулярнішими іменами серед хлопчиків цього року були: Данило, Андрій, Арсeній, Кіріл, Іван, а дівчат називали Софія, Анна, Анастасія, Єва, Вікторія. Серед незвичних: Нeстор, Eрнeст, Добриня, Никодим, Майкл, Даніeлла, Аміра, Мілада, Джасмін. Варто зазначити, що у 2016 побільшало багатодітних сімей.

Пані Галина зауважила, що в порівнянні з 2015 роком зменшилася кількість зареєстрованих смертей – 3596 випадків.

Відділи рeєстраціі смерті та розлучення психологічно складні для наших працівників. Кожен приходить зі своїми проблемами, які необхідно вислухати і пропустити крізь себе. Тому стараємося періодично замінювати одних людей іншими.

Цього року у шести містах запустили проект реєстрації шлюбу за добу. У 2017 ця процедура стане доступною і для вінничан. 



Переглядів: 5862
Поширень: 0