100 днів – термін перший реальних результатів. У всьому світі існує традиція влаштовувати прес-конференцію до 100 днів новообраного мера. Вважається, що саме за цей термін стає зрозумілим, на що здатна людина як керівник. Відрізок часу який ми відзначаємо - це не перші 100 днів Володимира Гройсмана, оскільки він фактично керує містом з грудня минулого року. Втім, саме 100 днів пройшло від моменту офіційного обрання Володимира Борисовича міським головою. Сьогодні Володимир Гройсман говорить, що готовий звітувати перед всією міською громадою. І на його користь свідчать реальні справи.

Ліквідація «стихійної торгівлі»

25 травня 2006 року сесією Вінницької міської ради було прийняте рішення «Про припинення торгівлі з рук у невстановлених місцях», яке базувалося на ст. 160 кодексу України «Про адміністративні правопорушення», яка забороняє торгівлю з рук у невстановлених місцях. На виконання рішення сесії розпорядженням міського голови була створена робоча група на чолі із заступником міського голови Андрієм Ревою.
Рішення сесії було опубліковано у Вінницький газеті 30 травня. На наступний день після оприлюднення Виконавчий комітет приступив до забезпечення виконання рішення сесії міської ради.
Протягом місяця силами міського комунального господарства та за допомоги вінницького відділу УМВС несанкціонована торгівля була ліквідована на проспекті Коцюбинського, по вул. Папаніна, площі героїв Сталінграда, площі Привокзальна, на розі вулиць Київська - Паризької комуни. Торгуючим були надані торгові місця на офіційних ринках міста. На сьогодні триває впорядкування торгівлі на ринку «Супутник», по вул. Келецькій, проводиться робота по ліквідації стих. торгівлі на трамвайній зупинці «Ел. Мережа». Заходити триватимуть доти, доки «стихійна торгівля» не буде впорядкована по всьому місті.
Відпрацьовується спрощена система надання дозволів продавцям газет, а також розробляється дизайн малих архітектурних форм для «газетників», щоб вони відповідали головним критеріям: «естетично та зручно».

Капітальний ремонт доріг

Минулого тижня у Вінниці розпочинається капітальний ремонт доріг, який фактично не проводився більше 20 років. На капітальний ремонт доріг цього року підуть кошти: муніципального займу – 20 млн. грн., з міського бюджету – 900 тисяч гривень, державна субвенція – близько 2 млн. гривень.
Роботи проводить КП «Агропромшляхбудіндустрія» (м. Вінниця, Директор Василь Власенко) підприємство яке виграло тендер. Воно застосовує перевірену в Європі технологію ремонту доріг - щебенево-мастичний асфальт. Ця технологія дозволяє збільшити термін експлуатації доріг в 2-3 рази, якщо порівнювати з технологією прокладки асфальтно-бетонного покриття. КП надає гарантію до 6 років. Якщо за цей час, на відремонтованій ділянці з’являться ями, підприємство мусить відремонтувати її за власний рахунок. Планується відремонтувати: вулиці Келецьку, Блока, 40-річчя Перемоги, Мєдвєдєва, Привокзальну, вул. Свердлова, Некрасова також планується перекрити вулицю Київську захисним шаром асфальту.
У Вінниці – 365, 5 км доріг, з них 176, 5 – з асфальтно-бетонним покриття, 189 з біло-щебеневим покриттям. За результатами соціологічного дослідження 55% вінничан називають стан доріг – головною проблемою міста Вінниці.

Освітлення

У Вінниці протяжність міських доріг зі штучним освітленням складає 356 км. На початок 2006 року 14 тисяч світильників з 16 тисяч відслужили свій амортизаційний термін. В 2006 розпочалися роботи по реконструкції та капітальному ремонту мереж зовнішнього освітлення з впровадженням нових енергозберігаючих світильників. Протягом І півріччя поточного року було проведено роботи по реконструкції та капітального ремонту мереж зовнішнього освітлення по вулицям 8 Березня, Коцюбинського, Червоноармійська, Привокзальна, Козицького, Д. Нечая на загальну суму – 1071, 4 тис. грн.. Завдяки використанню нових технологій, таких як лічильники зонного обліку та встановлення нових світильників МКУП «Міськсвітло», отримана суттєва економія електроенергії. Так у 2004 році за півріччя-кошти за спожиту електроенергію склали – 415, 4 тис. гривень, у 2005 році за цей же період – 230, 5 тис. грн.., то у 2006 році – 143, 5 тис. грн.., тобто порівняно з 2004 роком економія бюджетних коштів за спожиту електроенергію склала 271, 9 тис. грн..

Нова система управління

Всі здобутки нової міської влади зазвичай втрачаються, якщо система управління неефективна. Вінниця стане першим обласним центром в Україні, де система управління буде запровадження відповідно до міжнародної системи ISO.

ISO – міжнародна організація із стандартизації всіх видів продукції, в тому числі і тари.
Міжнародна організація стандартизації була заснована у 1947 році для полегшення міжнародної координації та уніфікації промислових стандартів. Членами ISO є найбільш представницькі органи в усіх країнах – по одному від кожної країни (від Росії – ГОСТР). Членами-кореспондентами ISO часто є організації з країн, що розвиваються, які не мають власного органу стандартизації. Члени-кореспонденти не беруть активної участі в технічній роботі, але повністю поінформовані про неї.
Особливістю стандартів є те, що вони висувають вимоги не до якості продукції безпосередньо, а до системи організації управління виробництвом, яка має забезпечувати передбачуваний і стабільний рівень якості продукції.
Ключове поняття, яке використовується у стандартах – “Система менеджменту (управління) якістю (СМЯ)”.

Вигоди від впровадження СМЯ
на основі стандарту ISO 9001 : 2000 і сертифікації:
- отримання переваг перед конкурентами підчас участі у тендерних торгах;
- обов’язкова умова для отримання державного, військового або будь-якого іншого зразка, який фінансується бюджету країни або міста;
- спрощення та здешевлення процесу отримання ліцензій і дозволів;
- підвищення іміджу вашої компанії в очах іноземних та інших партнерів, інвесторів;
- зниження невиробничих витрат;
- підвищення якості продукції / послуг;
- удосконалення системи управління і підвищення її ефективності;
- підвищення відповідальності та дисциплінованості персоналу;
- підвищення іміджу організації в регіоні (галузі), що дуже важливо для присутності на ринку в перших рядах.
У Вінницькому міськвиконкомі вже закінчився аудит, який проводили польські спеціалісти зі стандарту системи якості. А в кінці поточного місяця відбудеться тренінг, на якому працівників виконкому навчатимуть як працювати за міжнародними стандартами.
Не лише досягнення згадав міський голова у своїй прес-конференції, присвяченій 100 дням на посаді міського голови, згадував він і про проблеми, що накопичувались роками і які неможливо просто вирішити протягом чотирьох – п’яти років, але головне – комплексний підхід до роботи. Саме він, на думку міського голови Володимира Гройсман основна запорука успішного вирішення проблем міста.

Прес-служба міського голови


Переглядів: 2715
Поширень: 0