Співробітники УСБУ у Вінницькій області викрили факт протиправних дій у сфері економіки, вчинених посадовими особами одного з регіональних колективних хлібоприймальних пунктів.

Як відомо, держава вживає низку заходів з метою уникнення небажаного підвищення продовольчих цін. Так, у 2004 році згаданому хлібоприймальному пункту з держбюджету було виділено 25 мільйонів гривень для закупівлі значного обсягу пшениці. Після отримання коштів підприємство звітувало про розміщення на своїх складах пшениці, яку начебто згідно з договором взяло у держави у борг, розрахувавшись п’ятьма векселями, кожен вартістю у 5 млн. грн. під заставу майна.

Коли ж настав час сплати за векселями, виявилось, що у цього колективного хлібоприймального пункту немає ані майна, ані коштів. Не існувало і пшениці.

Оперативники управління СБУ, котрі взялися за вивчення ситуації із зникненням суми, що дорівнює річному бюджету окремого району області, з’ясували, що всі фінансові операції відбувалися на папері. Афера з реальними грошима і неіснуючими фіктивними комерційними підприємствами-партнерами, у тому числі і зареєстрованими у столиці, з самого початку планувалася для незаконного отримання державних коштів.

Слідчий відділ УСБУ у Вінницькій області порушив кримінальну справу за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

«ForUm»


Переглядів: 2636
Поширень: 0