Станом на 23.01.2107 заборгованість усіх категорій споживачів перед КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» за спожиті послуги становить 31 млн 894 тисячі гривень, у тому числі населення – 23 млн 56 тисяч гривень.

Зокрема, якщо говорити про населення, то ця категорія споживачів у грудні розрахувалися на 69%. А ось на першу половину січня відсоток тих, хто сплатив за спожиті послуги, становить 62%. Загалом сумлінних платників за послуги з  централізованого опалення та гарячого водопостачання  близько 85 %.

Однак, залишається категорія споживачів, котрі не погашають борг, а навпаки збільшують його, не сплачуючи поточні нарахування. Така ситуація призводить до зростання заборгованості серед населення, навіть попри сумлінність більшості споживачів.

Також нагадаємо, що наприкінці минулого року набрала чинності постанова Кабінету міністрів, яка врегульовує нарахування плати за теплопостачання протягом опалювального сезону 2016-2017рр.  у будинках, необладнаних лічильником.

Житловий фонд, якому теплове підприємство надає послуги на 80% оснащено приладами обліку теплової енергії. Саме для споживачів, котрі мешкають у будинках без лічильників на теплову енергію, а це  - решта 20%, було здійснено перерахунок вартості опалення. Таким чином, суми у платіжках були зменшенні порівняно з минулими місяцями. Втім, це не забезпечило стовідсотковий розрахунок за централізоване опалення та гаряче водопостачання цієї категорії населення.

Таким чином, ситуація з розрахунками за спожиті послуги перед тепловим підприємством залишається гострою. 



Переглядів: 2640
Поширень: 0