Сьогодні у міськвиконкому відбулась нарада першого заступника генерального директора ДК «Газ Україна» Варги Іван Івановича з теплопостачальними організаціями. Під час зустрічі обговорювалися проблеми оплати за блакитне паливо та механізм постачання газу для потреб населення міста.
    Як зазначив І.І.Варга, борг Вінниці за газ в порівнянні із загальноукраїнським рівнем невисокий і становить 5 млн.грн., але і він не дозволить розпочати опалювальний сезон, якщо не буде погашений.
     На брифінгу після наради міський голова Володимир Гройсман зазначив, що причиною проблем із оплатою за газ є неодноразове підвищення тарифів на блакитне паливо протягом поточного року. А єдиним вирішенням питання на глибоке переконання міського голови є впровадження енергозберігаючих технологій. «Справжнє енергозбереження – шлях до теплих осель, - заявив Володимир Гройсман, - але реалізувати вдасться це лише тоді, коли кожен зрозуміє, як важливо впроваджувати їх в дію». Також міський голова повідомив, що в планах міської влади створення муніципальної агенції з енергозбереження.
    Природний газ, частка якого в паливно-енергетичному балансі держави сягає 45%, залишається одним з пріоритетних видів енергоресурсів України, де споживається близько 76 млрд. куб. м природного газу. За цим показником Україна посідає шосте місце в світі. За обсягами імпорту природного газу Україна посідає третє місце в світі після США та ФРН.


Прес-служба міського голови


Переглядів: 2551
Поширень: 0