Протягом вихідних, 9-10 вересня у Вінниці відбувався 11-й міжнародний джазовий фестиваль під назвою «Вінницьке джазове перехрестя». За словами, одного з організаторів фестивалю, міського голови міста Вінниці, Володимира Гройсмана, така назва обрана тому, що за своїм характером джаз схожий на Вінницю. Музиці цього стилю притаманне переплетення ритмів та мотивів різних народів, так само у Вінниці перетинаються історичні, культурні та економічні шляхи. На думку мера, у міста є всі шанси стати джазовою столицею України.
    Виправдовуючи свою назву, «Вінницьке джазове перехрестя» зібрало виконавців з України, Росії, Молдови, Грузії, Німеччини та США. Шоу відзначилося, високим професіоналізмом виконавців. Особливо сподобався публіці виступ саксофоніста із США Джерсі Джонса, на прізвисько «Чорний череп із Майамі», у супроводі Андрія Кондакова (рояль) з Россії, Олександра Веретельнікова(контрабас) та Олександра Хорєєва(ударні) з Вінниці.
    Сюрпризом для глядачів став виступ культураташе посольства Німеччини в Україні Жан П’єра Фролі, який зібрав справжній професійний колектив під назвою «Жан П’єр Фролі та друзі». До речі, дипломат-джазмен визнав посягання Вінниці на звання джазової столиці. Потім цю тезу також підтвердив Михайло Турецький, керівник вокального колективу «Хор Турецького» з Росії. Цей колектив прибув до Вінниці на спеціальне запрошення голови обласної державної адміністрації Олександра Домбровського.
    Всі концерти фестивалю транслювалися у прямому ефірі на місцевому телебаченні ВДТ-6. За словами організаторів, ще була найдовша трансляція джазових концертів, яка гідна потрапити у «Книгу рекордів України».
Л.Лесик  


Переглядів: 2534
Поширень: 0