Працівники вінницької поліції затримали 31-річного жителя Чернівецької області, який 28 лютого у вінничанина викрав автомобіль. Отримавши орієнтування, три екіпажі патрульної поліції наздогнали зловмисника на викраденому «Мерседесі» у Калинівському районі та викликали працівників карного розшуку.

Як розповів начальник Лівобережного відділення поліції Роман Андрущак, до поліції з заявою про викрадення машини «Мерседес W210» звернувся 31-річний житель м. Вінниці. Заявник повідомив, що щойно невідомий чоловік, який мав намір придбати його автомобіль, під приводом перевірки технічного стану машини сів за кермо його машини та зник у невідомому напрямку. Орієнтування на розшук машини та зловмисника було надано екіпажам патрульної поліції. Близько 18.00 на вул. Київській патрульні помітили вказану машину, яка рухалась у напрямку виїзду з міста. На вимогу зупинки, водій не реагував.

Затримували правопорушника три екіпажі патрульної поліції у Калинівському районі. Тікаючи, від поліції, зловмисник заїхав у тупик. Покинувши машину, вирішив тікати пішки, але був затриманий поліцією.

Затриманим виявився 31-річний неодноразово судимий за крадіжки та угони автотранспорту житель Чернівецької області. У минулому році він звільнився з місць позбавлення волі та винайняв у Вінниці квартиру.

Три екіпажі поліції наздоганяли крадія, коли той намагався втекти на краденому "Мерседесі"

За словами затриманого, на злочин він наважився, коли в нього закінчились гроші. В Інтернеті знайшов оголошення про продаж машини, яку вирішив викрасти та продати на запчастини.

Як з’ясувалося, затриманий виявився причетним до викрадення машин у Чернівецькій області. Наразі поліція перевіряє його на причетність до аналогічних злочинів на території інших областей.
Слідчим відділенням поліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом). За таке правопорушення передбачено покарання до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.



Переглядів: 2195
Поширень: 0