28 лютого, в обласній державній адміністрації відбулася прес-конференція, присвячена презентації ініційованого обласною Радою обласного конкурсу журналістських робіт «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади».

У прес-конференції взяли участь народний депутат України Сергій Кудлаєнко голова обласної Ради Анатолій Олійник, заступник голови облдержадміністрації – директор Департаменту освіти та науки ОДА Ігор Івасюк, представник Ради Європи, Спеціальний радник Уряду України з питань децентралізації Даніель Попеску, менеджер Програми Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні» Андрій Гук.

«Вінницька обласна Рада оголосила конкурс журналістських робіт щодо висвітлення, аналізу, популяризації процесу децентралізації, реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади. Ми сподіваємося, що журналістський об’єктивізм, професіоналізм, незалежний погляд допоможе нам на шляху позитивних змін. Тому, Вінницька обласна Рада прийняла рішення щодо проведення конкурсу журналістських робіт та виділила перший транш у розмірі 100 тис. грн.» – повідомив Анатолій Олійник.

Вінницька обласна Рада оголосила конкурс журналістських робіт

«Я думаю, що конкурс буде стимулювати журналістів інформувати суспільство про кращі практики децентралізації та позитивні зрушення, що є результатами реформи», – зазначив Ігор Івасюк.

Конкурс ініційований Вінницькою обласною Радою. Методологічну підтримку надає Рада Європи, в рамках Програми «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні», за сприяння народного депутата України Сергія Кудлаєнка.

Метою конкурсу є підвищення обізнаності населення Вінницької області про переваги і здобутки реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади, а також про кращі практики, ініціативи й позитивні зрушення в розвитку територіальних громад.

Переможці конкурсу визначатимуться у номінаціях:

  • «Краща онлайн-публікація»,
  • «Краща стаття»,
  • «Кращий радіоматеріал або відеоматеріал».

Конкурсні матеріали оцінюватимуться в межах номінацій, відповідно до типу ЗМІ:

  • онлайн-медіа,
  • друковані видання,
  • теле- та радіо компанії.

Вінницька обласна Рада оголосила конкурс журналістських робіт

У конкурсі передбачено 18 нагород: по одному першому місцю – 10 тис.грн., по два других місця – тис.грн., та по три нагороди для третього місяця –3 тис.грн.

Обласний конкурс журналістських робіт «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади» проводиться в рамках виконання Регіональної програми сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Вінницькій області на 2016-2018 роки, для сприяння демократичним змінам в Україні через підвищення обізнаності й прихильності населення до реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади.



Переглядів: 2506
Поширень: 0