​Цієї весни прибрати місто від сміття після зими виявило бажання більше трьох тисяч вінничан. Свою участь у загальноміських суботниках вже підтвердило ряд навчальних закладів, підприємств, організацій, державних та комунальних установ. Долучаться до прибирання і працівники мерії та облдержадміністрації. До Пасхи планується очистити зелені зони, лісопосадки, прибережні смуги біля річок та озер.

Цьогоріч весняна погода встановилася досить рано, тому і прибирання території міста після зими розпочнеться раніше. З 20 березня учні та студенти навчальних закладів всіх рівнів акредитації розпочнуть прибирання зелених зон, лісопарків та берегів річки Південний Буг, малих річок, ставків та озер. Також у «генеральному прибиранні» міста, яке триватиме до 15 квітня, візьмуть участь працівники підприємств, установ та організацій усіх форм власності, представники релігійних та громадських організацій та вінничани, які мають активну громадську позицію.

«Суботники» проходитимуть і на прибудинкових територіях. ЖЕКи міста планують організувати чотири масові прибирання, в яких візьмуть участь всі працівники житлово-експлуатаційних підприємств та мешканці, які хочуть швидко і якісно зробити чистими та охайними свої двори. Окрім прибирання сміття, будуть фарбуватись лавочки та огорожі у дворах, саджатимуть дерева тощо.

«На сьогоднішній день вже завершується моніторинг міста та визначаються місця для прибирання. Свої списки вже підготували квартальні комітети. Навчальні заклади та підприємства визначили території, які вони впорядкують поза межами дворів закладів. Також інформацію ми отримуємо від «Цілодобової варти» та через Viber від мешканців. Ми запрошуємо всіх бажаючих долучитись до загальноміського прибирання. Разом ми зможемо в короткі терміни прибрати наше місто і зустріти Великдень у чистій Вінниці», – каже начальник КП «Муніципальна поліція» Василь Гайовик.​



Переглядів: 2872
Поширень: 0