У Вінниці поліціянти та екологи продовжують стежити за продажем «червонокнижних» квітів – підсніжників та черемші.

Операція «Первоцвіт-2017» розпочалась 28 лютого і триває надалі. Місто патрулюють п’ять мобільних бригад, які сформовані з представників Муніципальної, Патрульної, Національної поліції, а також працівників екологічної інспекції.

"На сьогоднішній день працівниками Муніципальної поліції було складено 15 протоколів, які були відправлені на розгляд адміністративним комісіям", – розповідає заступник начальника Муніципальної поліції Віталій Чигур.

Мобільні групи акцентувались на квіткових ринках міста, таких як: на проспекті Юності, на площі ринку «Урожай», біля ринку «Привокзальний-2», а також на ринку «Світанок».

Зі слів пана Віталія, пік вилучення первоцвітів припав на 7 та 8 березня, на святкові та передсвяткові дні. За всі дні кампанії було вилучено близько тисячі квітів.

Додамо, що за порушення Правил благоустрою міста встановлено штраф у розмірі від 340 до 1 360 гривень.

Крім того, за порушення порядку придбання чи збуту рослин, занесених до Червоної книги України, або таких, які охороняються відповідно до міжнародних договорів України, передбачена відповідальність за статтею 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення у вигляді штрафу від ста (1700 гривень) до двохсот п’ятнадцяти (3655 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією об’єктів рослинного світу чи без такої.

Також, за один екземпляр незаконної добутої рослини, занесеної до Червоної книги України, передбачена відповідна компенсація за її знищення. Наприклад: черемша (цибуля ведмежа) – 62 грн, шафрани (крокуси) та підсніжники – від 49 до 62 грн у залежності від виду, сон трава – від 37 до 62 грн у залежності від виду.



Переглядів: 2276
Поширень: 0