Перевірити на щедрість чиновників, бізнесменів та меценатів вирішили вінницькі пенсіонери – вони влаштували перший у регіоні аукціон з продажу власноруч виготовлених вишиванок, серветок, хустин. Так люди похилого віку хочуть заробити гроші на потреби своєї асоціації пенсіонерів.

У вінницьких пенсіонерів прокинувся хист до заробляння грошей: аби покращити справи своєї асоціації, вони влаштували аукціон. На торги виставили власноруч зроблені хустини, вишиванки, картини та серветки. Як і на престижних світових аукціонах, лоти відбирала експертна комісія. А щоб не продешевити, організатори ходили по крамницях і прицінювались, а уже потім встановлювали вартість своїх шедеврів.

Тетяна Казимирова, голова асоціації пенсіонерів Поділля, організатор аукціону: Гроші з аукціону підуть на допомогу людям похилого віку, самотнім людям, прикутим до ліжка, людям, які взагалі за межею бідності.

Венера Рибаченко виставила свої найкращі фітополотна на релігійну тематику. Жінка переконана, що її творіння задають гарний початок у справах та мають позитивну енергетику. Втім, можливості отримати ексклюзивний оберіг для свого кабінету або ж помешкання позбавили себе керівники області та міста. Вони, хоч і були запрошені, аукціон одностайно проігнорували. Пенсіонери засмучені, адже не так багато просили за свої роботи. А от вінничанка Валентина Панчук залюбки віддала гроші за один із лотів і пишається, що зробила внесок у благородну справу.

Валентина Панчук, учасниця аукціону: Я думаю, что это счастье - приобрести такую картину Спаси и сохрани. Я думаю, что в моем доме ей найдется место и она поможет моей семье.

За прибутком та кількістю учасників вінницький аукціон не наблизився до успішних закордонних розпродажів. Втім, в асоціації пенсіонерів влаштовуватимуть його і надалі. Наступного разу проведення аукціону збираються супроводжувати потужною рекламною кампанією.

ICTV


Переглядів: 2827
Поширень: 0