Майбутня територіально-адміністративна реформа України примусила керівництво міста та області спільно вирішувати проблеми Вінниці для того, щоб саме наше місто стало центром Поділля.

    Проект «Подільська столиця» - таку назву має спільний документ, за розробку та реалізацію якого активно взялися голова облдержадміністрації Олександр Домбровський, голова обласної Ради Григорій Заболотний та міський голова Володимир Гройсман. Про це вони поінформували журналістів, яких запросили взяти участь у перших переговорах з приводу проекту.

Автори проекту повідомили, що створено робочу групу з вирішення проблем міста. До неї увійдуть обласні та міські керівники. Одразу в трьох напрямках будуть працювати члени робочої групи:
- вирішення питань бюджету, економіки, залучення інвестицій у місто Вінницю, формування сучасної промислової політики;
- проблеми спільної комунальної політики, оперативна проблема опалювального сезону, впровадження енергозберігаючих технологій на території міста;
- розмежування територій та екологія Вінниці.

    На відпрацювання проблем міста піде місяць, далі відбудуться робочі наради, потім спільний документ розглянуть на спільному засіданні колегії ОДА, президії облради та міськвиконкому і затвердять на сесії обласної Ради.

    Міський голова Володимир Гройсман підкреслив, що важливо сформувати образ столиці області, згрупувати навколо неї серйозний промисловий потенціал, змінювати на краще обличчя міста – щоб у ньому були ідеальні дороги і чиста вода, виросли нові житлові мікрорайони, а за межами міста був збудований новий сміттєпереробний завод. До першочергових проблем, що потребують вирішення міський голова також відніс – зношеність житлового фонду і ліфтів, транспортний зв'язок, необхідність визначення чітких меж міста та будівництво сміттєсортувальної станції.

    Автори проекту «Подільська столиця» запросили до роботи над проектом усіх жителів міста.

Вінницьке РВ АМУ


Переглядів: 2491
Поширень: 0