На Вінниччині, яку називають „цукровим Донбасом”, найвища врожайність цукрових буряків за останні 16 років. Тож регіон може стати одним із найбільших українських експортерів цукру в Росію. Адже нещодавно міністр сільського господарства РФ Олексій Гордєєв заявив, що Росія має закупати в Україні не менше чверті імпортованого в країну цукру. Визнавши, що Росія «ніколи не могла забезпечити себе цукром повністю», навіть імпортувала цукор-сирець із Куби.

    Цьогорічний сезон обіцяє неабиякий вал цукросировини – 2670 тис. тонн – це найкращий показник за останні 10 років. На сьогодні викопано 79 тис. га площ під цукровими буряками, що становить 75% загальних площ. За таких темпів (минулого тижня у середньому за день викопувалось 2,2 тис. га) солодкі коренеплоди будуть зібрані до 1 листопада. 21 завод області уже прийняв 1775 тис. тонн буряку. Понад 60% сировини перероблено, з неї отримано 120,7 тис. тонн цукру. Цьогорічного сезону свою роботу відновили ще два заводи.

    Усього за сезон Вінниччина матиме майже 300 тис. тонн солодкого продукту, що на 30 тис. тонн більше минулорічного результату, коли вихід цукру був найбільшим за останнє десятиліття. Виробництво подільського „білого золота” набирає обертів – область повертає собі колишню славу „цукрового Донбасу”.

Прес-служба Вінницької облдержадміністрації


Переглядів: 2712
Поширень: 0